Riad v Maroku, ki je obsedel popotnike na Instagramu

Riadi so tradicionalne maroške hiše ali vile z notranjim vrtom ali dvoriščem. Takšne hiše so navadno kvadratne in od zunaj niso videti nič posebnega, saj so orientirane navznoter, sobe torej gledajo na vrt, takšna postavitev pa ščiti pred vročino in radovednimi pogledi mimoidočih in sosedov. A ko enkrat stopite v notranjost, se odpre povsem nov svet …

Sama beseda sicer izhaja iz arabske besede za vrt, riadi pa so ena od najbolj priljubljenih nastanitev, ki jih lahko najamete med obiskom slikovitega Maroka, priljubljene popotniške destinacije, ki je zanimiva tudi zaradi ugodnih letalskih povezav, poceni nočitev, prevozov in hrane.

Eden od Riadov v tej fotogenični deželi pa zadnje mesece po zaslugi blogerjev na Instagramu še posebej izstopa. Le Riad Yasmine najdete v Marakešu in je s svojim interierjem postal prava atrakcija, ki jo ima na svojem “must visit” seznamu vsaka milenijska blogerka, ki želi šik fotografijo v bazenu na dvorišču riada, obdanem s palmami in fotelji. In prav zaradi Instagrama, ki je omenjeni riad poslal po svetu, je dobiti sobo v njem precejšen izziv, saj so zasedeni več mesecev vnaprej.

PREBERITE ŠE: 14 fotogeničnih kulis, ki vas popeljejo v Maroko

https://www.instagram.com/p/Be3jRTLAX0X/?taken-at=1024081811

View this post on Instagram

Everyday should start like this✨??? #happy #1st

A post shared by Sharmane (@sharmanewilson) on

View this post on Instagram

more tajine please

A post shared by hope stephens (@christaleighhope) on

 

 

Foto: riad-yasmine.com

 

Preberite še:

14 fotogeničnih kulis, ki vas popeljejo v Maroko

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.