Igre, ki bodo popestrile izlet z avtomobilom

Potovanja z avtomobilom so vedno vznemirjujoča izkušnja, a ob dolgih razdaljah v avtu kdaj postane tudi dolgčas.

Bodisi potujete v paru, z družbo ali družino je vožnja veliko bolj zabavna, če se med potjo pogovarjate, a kdaj pa kdaj teme za pogovor preprosto zmanjka in takrat vam bodo v pomoč spodnje igre, s katerimi lahko popestrite na stotine kilometrov.

road_shutterstock_474218590

Igra s kravami

Glavno pravilo igre je, da dobro opazujete svojo okolico. Ko ob cesti zagledate krave, jih hitro preštejte in vzkliknite: “Imam (na primer) 7 krav!”. Tisti, ki mu je to uspelo prvemu, je lastnik krav. Ko pa se peljete mimo pokopališča, ste izgubil vse krave. Tako tekom poti pridobivate in izgubljate krave, tisti, ki jih ima na koncu poti največ, je zmagovalec. Igra je seveda primerna za pokrajine, kot je na primer Avstrija, igranje pa lahko nadgradite tudi z dodatnimi pravili. Primer: Če vidite konja, se šteje za dve kravi itd.

road_shutterstock_381122020

Oprosti, ker zamujam

Potnik na sovoznikovem sedežu se opraviči, ker zamuja. Nato kot razlog navede kratko vsebino filma, ostali v avtu pa morajo ugotoviti, za kateri film gre. Primer: Oprosti, ker zamujam, srečal sem očeta, ki je izgubil svojega sina, vendar sem vsakič pozabil, kje sem ga videl, zato smo ga iskali po celem oceanu. Odgovor je Iskanje malega Nema.

Sladoledna kupa

Da sestavite sladoledno kupo, potrebujete rumen (vanilija), črn (čokolada) in rdeč (jagoda) avto. Za okras potrebujete zelene in modre (mrvice) avtomobile, na vrh pa naložite še malo smetane (bel avto) in čokoladni preliv (rjav avto). Torej, dobro opazujte okolico in tisti, ki prvi opazi vse barve avtomobilov v pravem zaporedju, prvi sestavi svojo kupo. Preostali potniki zmagovalcu ob naslednjem postanku kupijo sladoled.

Črke

Določite številko med 1 in 25, ki naj določi črko, s katero se boste igrali. Če je to na primer številka štiri, je izbrana črka Č. Določite še temo, na primer živali. Potniki v avtu izmenično govorijo živali, ki se začnejo na črko Č, tisti, ki mu zmanjka idej, izgubi.

Ugani pesem

Eden izmed potnikov z momljanjem zapoje pesem, brez besedila. Ostali morajo ugotoviti, za katero pesem in avtorja gre. Tisti, ki ugane prvi, dobi točko. Tisti, ki ima ob koncu vožnje največ točk, je zmagovalec.

road_shutterstock_493755640

Igra slavnih

Prvi potnik pove ime in priimek znane osebe, drugi si mora spomniti ime osebe, katere ime se začne na črko priimka prejšnje osebe. Torej, če je oseba prvega potnika na primer Mila Kunis, se mora ime naslednje slavne osebe pričeti s K – Kate Hudson.

Če tudi sami poznate kakšno zanimivo igro, nam pišite na Facebooku in zbrane domislice bomo z bralci delili v naslednjem članku.

Preberite še:

Pet idej, kako izkoristiti Prešernov dan

Foto: Shutterstock

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.