Ideja za praznovanje: Rimini slovi po najdaljši noči v letu

Vsekakor je Rimini kraj, ki ga po večini povezujemo z vročim poletjem, peščenimi plažami in neutrudnim nočnim življenjem. Pa si kdaj pomislil, da je novoletno vzdušje v Riminiju lahko nekaj popolno drugačnega in očarljivega? Življenje se iz plaže preseli v staro mestno jedro. Silvestrska noč pa naj bi bila najdaljša prav v Riminiju. In razlogi, zakaj bi se nekdo odpravil po silvestrski poljub prav v Rimini?

Vzdušje je čarobno tudi decembra

V poletni dneh se v Rimini odpravi tudi do milijon počitnikarjev željnih morja, sonca in nočnega življenja. V zimskih mesecih se ta številka zmanjša na skromnih 146.000, kolikor je tudi prebivalcev v Riminiju, in mesto postane veliko bolj umirjeno. Fokus ni več na plaži, temveč v starem mestnem jedru. V decembru z božičnim marketom prideta v ospredja dva mestna trga – Piazza Cavour in Piazza Tre Martiri. Glavno prizorišče novoletnega praznovanje pa postane Piazzale Fellini.

Brez dobre hrane ne gre

Brez dobre hrane si Italijani ne znajo zamisliti življenja. To je še bolj očitno v pokrajini Emilija Romanja, katere del je tudi Rimini, saj vsak letni čas prinese nove kulinarične specialitete. Tudi v decembru lahko v Riminiju ješ kot kralj. Če te bo pot še ta mesec vodila tja, ne pozabi naročiti Zuppa di fagioli con salsiccia – kremna juha s fižolom in klobasicami, maltagliati ai ceci – testenine s čičerikino polivko in tradicionalno božično pojedino Cappellati in Brodo – mesni ravioli v bistri juhi. Če je hrana razlog tvojih potovanj, potem verjemi, da te Emilija Romanja s svojimi specialitetami ne bo pustila ravnodušnega.

V mestu dogaja

Kljub temu, da se v zimskih dneh mesto popolnoma spremeni, energija ostaja ista. V poletnih nočeh je Rimini znan po bogati paleti prireditev, tako na nacionalni kot tudi mednarodni ravni. Zgodba dogodkov pa se tako nadaljuje tudi pozimi. Prirejajo namreč številne koncerte in šove. Vsekakor ne gre zamuditi najdaljše noči v letu, ki naj bi bila najdaljša in z najbolj bogatim programom prav v Riminiju. Tudi številni Italijani, ki ne morejo biti prisotni na trgu, dogajanje spremljajo po televiziji in tako slavijo novo leto. Ob vsej glasbi pa se lahko kratkočasiš še z drsanjem po mestu ali ogledu peščenih jaslic postavljenih kar na plaži.

VANDRAJ priporoča // Preveri Megabonovo ponudbo za silvestrovanje v Riminiju

Oglej si še druge poslastice v bližini Riminija

Rimini poleg svoje bogate ponudbe, predstavlja tudi odlično izhodišče za raziskovanje severne Italije. V bližini so namreč San Marino, Bologna, Ravenna, Urbino in Firence. Če te mesta toliko ne privlačijo, se odpravi v raziskovanje podeželja in zaspanih srednjeveških vasic. Očarljive na pogled so vsekakor Santarcangelo di Romagna, Verucchio, in Saludecio.

Nakupovalna manija

Do konca decembra ne gre zamuditi božičnih stojnic. Če pa si želiš nakupovanja v večjih nakupovalnih središčih in outletih, potem naj te razveselimo, da je ponudba teh v Riminiju zelo bogata in pisana.

Morda je čas, da Rimini spoznaš še v zimsko novoletni preobleki, ki je vsekakor nekaj drugačnega v primerjavi s peskom v sandalih. Megabon te v Rimini pelje po ugodni ceni.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.