September na morju: prednosti dopusta v posezoni

September na morju že dolgo ni več rezerviran samo za upokojence, kot je to veljalo nekaj časa. Številni so že odkrili prednosti, ki jih ponujajo turistična mesta ob morju, zato skozi glavno poletno sezono raje potrpežljivo čakajo in se veselijo septembra. In kaj jih čaka?

September na morju: Gneča, kaj je to?

Dopust se prične, ko sedete v avto in se odpravite proti morju. Kmalu naletite na prvo težavo. Gneča na avtocesti. Gneča na meji. Gneča ob prihodu na destinacijo. Zakaj se ne bi vaš dopust raje začel bolj sproščeno? Umirjena vožnja brez zapletov in že ste na cilju. Zveni veliko bolje, kajne? To vas čaka v septembru, ko je večina turistov že zdavnaj doma, vi pa boste svoje sproščanje šele pričeli. Svoj prvi dan boste verjetno želeli nadaljevati na plaži. Brez skrbi, prostor za ležalnik ali brisačo boste našli brez težav. Obdobje ‘sardelic na plaži’ je takrat že mimo, zato si brez težav privoščite razkošje – morda bi razgrnili kar piknik odejo?

September na morju: Ravno pravšnja temperatura!

Če tudi vam ne ustreza, da se živo srebro povzpne previsoko na svoji temperaturni lestvici, potem je september zagotovo eden najbolj primernih mesecev za dopust ob morju. Prijetne temperature vas čakajo tako v ozračju, kot tudi v vodi, saj se morje še ne shladi preveč in je idealno za prijetno osvežitev. To pa še ni vse! Če ste radi aktivni, potem bodo nižje temperature bolj primerne za vaše športne aktivnosti v naravi in raziskovanje okolice.

September na morju: Nizke cene in dodatne ugodnosti!

In še pika na i vašemu dopustu po glavni sezoni. Ponudniki nastanitev spustijo svoje cene, nekateri pa dodajo še mamljive ugodnosti – brezplačno bivanje otrok, polpenzion spremenijo v polni penzion, dodajo kakšen izlet ali vključijo uporabo wellness centra, … Zakaj torej ne bi uživali v vsem tem in hkrati privarčevali? Na Megabonu vas že čaka malo morje ugodnih ponudb za dopustovanje ob morju v septembru.

Foto: Shutterstock

Preberite še: Kam in kako na dopust z otrokom?

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.