Štirje razlogi, zakaj na dopust počakati vse do septembra

Ste med tistimi, ki tišja poletja raje preživite v domačih krajih in se na dopust odpravite, ko so že vsi nazaj doma? Potem se zagotovo že zavedate vseh prednosti oddiha po glavni sezoni. Če še niste med njimi, pa vas morda prepričamo tokrat.

Ker poletje doma sploh ni slaba ideja!

Poleti se marsikaj zanimivega dogaja tudi v domačih krajih. Od poletnih festivalov, gasilskih veselic in piknikov na domačih dvoriščih – saj doma sploh ni tako slabo, kajne? Poletja so v številnih službah v času glavnih dopustov pogosto tudi najbolj miren del leta, ko se stresne naloge upočasnijo in je vzdušje med sodelavci veliko bolj sproščeno. In ko se septembra vsi vrnejo in zatopijo nazaj v delo, naslednji podoben dopust pa jih čaka šele čez eno leto, se vi na to prijetno dogodivščino šele odpravite!

Nizka sezona, nižje cene

Logična posledica konca visoke sezone je padec cen nastanitev. Ponekod so cenejše tudi cestnine in parkirnine, trajekti in vstopnine za znamenitosti ali izlete. Številni hoteli v ponudbo nizke sezone vključijo brezplačno bivanje otrok. Ali pa polpenzion nadgradijo v polni penzion za isto ceno. Na ta račun vas lahko dopust stane precej manj, kot v visoki sezoni, oziroma na njem preživite več časa, kot bi sicer. Na Megabonu so že pripravili kup ugodnih ponudb za dopust v septembru – več o njih preverite TUKAJ.

September s hladnejšim ozračjem, a še vedno toplim morjem

Ker se morje ohlaja (pa tudi segreva) počasneje kot tla na kopnem in ozračje, lahko septembra marsikje ujamemo še prijetno tople valove, medtem ko se temperature zraka že umirijo in je dihanje sredi dneva veliko znosnejše kot v vrhuncu sezone.

Pozna sezona, manjša gneča

Septembra se marsikomu na delu začne novo poglavje, ki posledično pomeni več dela, zato si dopusta takrat ne more več brezskrbno privoščiti. Podobno je tudi z družinami šoloobveznih otrok, ki septembra že sedejo na šolske klopi. Gneča v posezoni je tako vsekakor manjša, tako na plažah, ob znamenotostih, kot na cestah in mejhnih prehodih.

Morje v septembru – ponudbe vas že čakajo na MEGABONU (klik).

FOTO: Megabon, Apartmaji Šolta

PREBERITE ŠE: TO so nove luksuzne mobilne hiške z zasebnimi bazeni s še prostimi poletnimi termini!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.