Severna in srednja Dalmacija: Seznam najlepših plaž, ki navdušujejo

Se letos odpravljate na dopust v Dalmacijo? Ste oseba, ki bi cel dan lahko preživela na plaži? Potem ste na pravem mestu. Doživite, kako lepa je Dalmacija! Zalivi, prodnate plaže, čisto morje, največje število otokov – to so le nekatere besede, ki jo opisujejo. Predstavili vam bomo najlepše plaže v severni in srednji Dalmaciji, poleg tega pa so tu še cenovno ugodne ponudbe za vašo namestitev.

Severna Dalmacija: naj vas navdušijo otoki, neomejeno število aktivnosti, nepozabne počitnice

Uživajte na otoku Murter (njihovo idilično ponudbo mobilnih hišk najdete TU), ki velja za enega največjih otokov na šibeniškem področju. Je posebej priljubljen med navtiki in med vsemi, ki si želijo mirnih počitnic in jim je všeč Dalmacija. Pričakalo vas bo veliko število peščenih plaž, tu pa so tudi številne zanimive destinacije, ki jih lahko obiščete: nacionalni parki Kornati, Paklenica in Krka ter naravna parka Telašćica in Vransko jezero. Naj vam predstavimo najlepšo plažo na tem otoku: to je zagotovo plaža Slanica z zares lepim pogledom na Kornate. Plaža je večinoma peščena, s plitvim morjem pa je primerna tudi za družinske počitnice. Če niste ljubitelji mivke, plaža ponuja tudi kamniti del.

Zagotovo ste že slišali za Biograd na Moru (PREVERITE PONUDBO) – mesto v središču hrvaške obale, ki je zaradi svoje lepote, popolnega položaja, prijaznih gostiteljev in številnih športnih aktivnosti zagotovo vreden obiska. Mesto ponuja kar nekaj lepih plaž, zagotovo najlepši pa je peščeni zaliv Soline s številnimi kavarnami, restavracijami, animacijo za odrasle in otroke. Uživajte v številnih vodnih športih ter zabavnih aktivnostih, za bivanje pa priporočamo priljubljeni Ilirija Resort (PREVERITE TU) po znižanih cenah.

Tudi Dugi otok je biser Jadranske obale s turkizno modrim morjem, peščenimi plažami, neokrnjeno naravo, najvišjim svetilnikom na Jadranu in s kar nekaj slanimi jezeri v Evropi. Z drugimi besedami: Dugi otok je idealna destinacija, kjer si lahko spočijete dušo in telo. Najlepša plaža? Zagotovo približno 800 metrov dolga plaža Sakarun, ena najbolj znanih plaž, ki se nahaja na severozahodni obali Dugega otoka. Odlikujeta jo beli pesek in kristalno čisto morje, senco ponujajo borovci, primerna pa je tudi za majhne otroke.

Srednja Dalmacija: kilometri plaž, najbolj sončni otoki, najstarejše gledališče v Evropi, izvrstna vina, nasadi oljk

Če si želite ogledati zbirko školjk iz celega sveta, uživati v Ribiški noči oziroma poletnih dalmatinskih feštah ter Jazz festivalih, obiščite Makarsko (KLIK do ODLIČNIH PONUDB), ki se nahaja v čudovitem zalivu pod planino Biokovo. Čisto morje, dolge prodnate plaže, čudovita obala, številne možnosti za izlete, rafting na divjih vodah reke Cetine,… Za pravo poletno uživanje pa priporočamo obisk obmorskega mesteca Brela s kilometrskimi plažami, ena najbolj znana je zagotovo prodnata plaža Punta Rat – simbol hrvaškega turizma z Modro zastavo in peščeno plitvino.

Ste že obiskali najbolj sončen otok na Hrvaškem?

Če vas Hvar (KLIK DO PONUDBE) do sedaj še ni očaral, potem je čas, da ponovno obiščete to svetovno znano destinacijo! Zmes sivke, modrine Jadranskega morja ter obilice sonca, je idealna destinacija za popoln poletni oddih. Plaž na Hvaru je kar nekaj. Najbolj priljubljeni mesti Vrboska in Jelsa vas bosta dočakali s kristalno čistim in neonesnaženim morjem. Vrboska vas bo razvajala z uvalo Maslinica, priljubljeno prodnato plažo, ter plažo Soline, v Jelsi pa so dostopne tri plaže, in sicer Mina, Grebišće ter Vala sv. Luke. Uživajte v mediteranski pravljici in preverite bogato izbiro ponudb na sončnem Hvaru!

Hrvaška obala ponuja res veliko plaž, verjamemo, da boste tudi vi našli kakšno po svojem okusu, ki vam bo pričarala nepozaben oddih.

Foto: Shutterstock

Avtorica: Lidija Kuzmanović

Preberite še: Hrvaška in njenih 5 najbolj vročih destinacij ta hip

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.