Ste za malo bolj drugačno poletje?

Poletje je tukaj. Veselijo se ga vse generacije – mlajši zaradi konca šole, vsi pa zaradi toplih dni in dopusta. Večina si privošči tedensko oddih nekje na obali, pa naj bo to na slovenski, hrvaški ali pa kakšni bolj oddaljeni.

Seveda pa se v zadnjim letih stvari spreminjajo in ‘redni’ poletni dopust ni več tako standarden, kot je bil kakšno desetletje nazaj. Nekateri si raje privoščijo spomladansko obisk oddaljenih dežel, jesenski pobeg v kakšen hotel v naravi, smučanje, … In kako potem preživeti poletje in poletno vročino? Preverite naše ideje za malo drugačno, a kljub temu sproščujoče poletje!

Poletje: na vikend oddih v terme

Bazeni različnih temperatur, tobogani, slapovi, vodne masaže, ležalniki, senčniki in sončni žarki, ki vas spremljajo na vsakem koraku. Če niste ravno ljubitelj slane vode, potem so terme več kot idealna rešitev za kakšen poletni vikend pobeg! To poletje obiščite katero od najbolj znanih slovenskih termalnih destinacij – Terme Čatež, Terme Dobrna, Rogaško Slatino, seveda pa se lahko podate tudi čez mejo v znane Terme Tuhelj ali pa znane Terme Jezerčica.

Poletje: svež gorski zrak

Vsi tisti, ki niso ravno športniki po duši, zagotovo niso najbolj navdušeni ob misli, da bi oddih preživeli v hribih. Ampak na srečo lahko oddih v hribih pomeni nekaj popolnoma drugega kot pa celodnevno plezanje po strmih pobočjih. Na voljo je veliko hotelov, ki nudijo tudi sprostitev v bazenih ali wellnessu, okolica pa ponuja tudi druge možnosti za (lahkotno) rekreacijo. Takšen je na primer hotel Bellevue na Pohorju, hotel Center na Pokljuki, vse bolj priljubljena wellness destinacija v hribih pa je tudi planina Golte.

Poletje: mesta, ki so v tem letnem času zares magična

Pravzaprav se je težko odločiti katero mesto v Toskani je najlepše, saj je prav vsako prežeto s čudovitimi ulicami, tipičnimi toskanskimi podobami in bilo bi res škoda, da ne obiščete vsaj enega! Če pa vam je všeč bolj moderen mestni utrip, potem obiščite razigrani Beograd, presenečenj poln Dunaj, zaljubljeni Pariz ali pa zlato Prago.

Torej? Kje boste poletno vročino odganjali letos? Kjerkoli že, naj bo prijetno in nepozabno!

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Gorenjca, ki živita v Švici: “Slovenci se pogosto ne zavedamo, kako lepa je Slovenija in kako dobro se v njej živi”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.