To so najboljši razlogi, zakaj naj bo vaš naslednji oddih kraljevsko razvajanje v Splitu

Pripravili smo nekaj namigov, kaj početi in kam zaviti v Splitu. Za vas pa smo poiskali tudi nastanitev, ki vas bo kraljevsko razvajala. Da bo dopust v Splitu še dolgo ostal v lepem spominu.

Split, domačini zanj trdijo, da je najlepše mesto na svetu. Ta mediteranski cvet se lahko pohvali z 2800 urami sonca na leto, s številnimi vrhunskimi športniki, glasbeniki ter kot obiskovalcem vedno bolj prijazno mesto. Ko se odpravite v Split, vam ne uide tavanje med antičnimi kamni, zvok dalmatinskih klap, balzam za oko, ko se ozrete za lepim Dalmatincem ali Dalmatinko, razvajanje brbončic in navsezadnje hotel Amphora s hedonističnim predajanjem sprostitvi.

Najboljši razlogi za dopust v Splitu: Kaj početi?

 

Sprehodite se po 1700 let stari palači

Vsekakor je ena največjih atrakcij Dioklecijanova palača, ki je srce starega mesta. Ne skrbite, ne pošiljamo vas med antične kamne, ob katerih velikokrat ni mogoče razbrati zgodbe prejšnjega časa, ampak v lepo ohranjene in prikupne uličice v obzidje palače, stare skoraj dva tisočletja. Po njih je nekoč stopal cesar, danes pa vsi tisti, ki imamo radi antiko, romantiko in zlizane kamne z dušo. Povzpnite se na najvišjo točko v obzidju palače in preštejte marmorne stopnice, ki vodijo na vrh stolpa katedrale. Iz višav se spustite tudi v podzemlje, v kletne prostore Dioklecijanove palače, ki so prava paša za oči za vse umetniške duše.

Obiščite tržnico

Da boste doživeli pravi utrip mesta, tržnice nikakor ne smete izpustiti. Če ste ljubitelj rib in morskih dobrot, se odpravite na ribjo tržnico. Ta je še kako nezanimiva za muhe, ki jih preganja vonj po žveplu iz vode, ki izvira v bližini. Zraven Dioklecijanove palače poiščite Pazar. Naužijte se svežega sadja, nabavite zaloge oljčnega olja ter pokramljajte z domačini, ki vas bodo razveselili z različnimi domačimi dobrotami.

Poglejte odlično ponudbo za splitski hotel Amphora TUKAJ

Popijte kavo na Rivi

Promenada med Deoklecijanovo palačo in morjem, je glavni oder Splita. Tukaj imajo domačini priložnost, da pokažejo vse svoje ekstravagantne kose oblačil, ki jih v njihovi omarah ne primanjkuje. To je kraj, kjer v večernih urah paradirajo po mnenju mnogih ljudi najlepše Evropejke in Evropejci.  Pitje kave na Rivi je ritual sam po sebi in ne dovolite si obiskati Splita, brez da bi se sprehodili po Rivi in si privoščili dobro kavo.

Prepustite se luksuznemu razvajanju

Privoščite si luksuzen oddih v hotelu Amphora, ki je odlična izbira za sodobne goste, ki iščete romantično atmosfero in sprostitev na plaži v Splitu. Morski zrak in čudovite sprehode po mestu dopolnjuje hotelski spa center Oleum. Oleum je prostor, kjer boste v popolni zasebnosti, med zelenjem in modrino Dalmacije, našli svoj mir. Zaplavate lahko v notranjem bazenu ali pa se sprostite v eni od savn. Izkušnjo bo popestrilo še razvajanje brbončič v restavraciji „Amphora“.

Poglejte odlično ponudbo za hotel Amphora TUKAJ

Foto: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Otok Krf: 7 stvari, ki jih morate doživeti v “grški Dalmaciji”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.