Razkrivamo najboljšo destinacijo leta 2016

Po rezultatih obširne ankete Top 10 destinacij sveta leta 2016, lahko za letošnje leto napovemo najbolj priljubljeno destinacijo po izboru bralcev portala Vandraj.

Ker nas je zanimalo, kam bi najraje potovali v letošnjem letu, smo Vandrovci naredili anketo Top 10 destinacij na svetu. Čeprav smo že globoko v letu 2016, je pred nami poletje in misli vedno pogosteje uhajajo na počitnice, potovanja in oddih. Zato smo želeli izvedeti, kakšni so letošnji turistični trendi, ki vas najbolj pritegnejo.

Anketo sta skupaj z Vandraj.si izvedla Megabon.eu in Delo.si v časovnem obdobju med 9. februarjem  in 14. marcem letos, podatki pa so zbrani s spletno raziskavo. Kot inštrument zbiranja podatkov je uporabljen enostaven vprašalnik. Vsebina raziskave je vključevala vprašanje na temo »Najboljša travel destinacija leta 2016 je?« Svoja razmišljanja je z nami delilo 5. 911 anketirancev. V anketi je ponujenih 10 popularnih destinacij po vzoru rastočih svetovnih trendov. Ta so že leta in leta na seznamu najbolj obiskanih turističnih izbir, kot tudi manj popularne, ki presenečajo s hitro rastjo števila obiskovalcev.

Rezultati so pokazali, da je večina vprašanih (21% vprašanih) izbrala, in to povsem pričakovano, Indonezijo, če smo bolj natančni – Otok bogov, Bali. In tako dobili potrditev, da se pozitivni trend izbire tropskih krajev nadaljuje tudi v letu 2016.

Na drugem mestu je Dubrovnik, ki je nam veliko bližje in vsako leto znova dokazuje, da je mesto, ki si ga želi in tudi ga obišče ogromno turistov.

Celotni rezultati raziskave so prikazani v infografiki, ki je objavljena spodaj.

Najboljša travel destinacija leta 2016 – “Otok bogov” Bali, Indonezija

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.