Družinski hotel, ki je delno zgrajen v obzidje mesta Novigrad

Novigrad, nekoč mirno ribiško mestece, je danes priljubljeno in slikovito turistično središče v hrvaški Istri. Kje bi se tam lahko prijetno razvajali? Imamo idejo!

Novigrad leži na zahodni obali Istrskega polotoka, južno od Umaga, ob cesti, ki povezuje Novigrad s Porečem, od katerega je oddaljen okoli 16 kilometrov. Z ene strani ga zapira zatok reke Mirne, ki se tu izliva v Jadransko morje, na drugi pa sega do zaliva Dajla. Novigrad je prepoln zgodovinskih znamenitosti in bogate kulturne zapuščine, ima pa tudi manjše pristanišče in dve marini.

Novigrad: ozke ulice, lični trgi in ohranjeno mestno obzidje z dvema stolpoma

Novigrad je v precejšni meri ohranil starodavni videz z značilnimi ozkimi ulicami, majhnimi trgi, številnimi starimi zgradbami v gotskem, renesančnem in baročnem slogu. Med najpomembnejšimi zgodovinskimi spomeniki sta katedrala, pravzaprav bazilika in pa mestno obzidje.

Oddih v hotelu, ki je deloma zgrajen v zgodovinsko mestno obzidje

V mestu se je ohranilo tudi nekdanje obzidje z dvema okroglima stolpoma, ki nosi bogato zgodovino in pomembno spomeniško vrednost. Dobrodošli v kraju, ki združuje bogastvo preteklosti in prednosti sedanjosti! Družinski hotel Cittar, s tradicijo delovanja že četrt stoletja, vas bo navdušil s svojo podobo, saj je del hotela zgrajen v samo mestno obzidje.

PONUDBA: Nočitve z zajtrkom v hotelu Cittar v Novigradu po odlični ceni (klik)

Pravljičnemu tradicionalnemu ambientu so dodali novozgrajeni del z razkošnimi prenočišči in wellness centrom. Oddih v Hotelu Cittar je elegantno izhodišče za raziskovanje čarov Novigrada in Istre, privlačne dekoracije sob in nesporno udobje pa vas vabita na popolno sprostitev po zaključku dneva.

Hotel ima popolnoma nov Wellness & Beauty center. Razkošna zasnova prostora z masažno kadjo in notranjim bazenom bo poživila vaš duh in telo. Sprostite se lahko tudi v turški in finski savni, sprostitvenem kotičku ali pa si privoščite masažo, manikuro ali nego obraza. Vedno pa lahko skočite tudi do mestne ali okoliških plaž.

Raziščite Novigrad! Ljubka sprehajališča z borovci, obogatenimi z zvoki valov in zrakom, polnim omamnih vonjev rastlinja, odlično dopolnjujejo živahne mestne ulice, polne odličnih restavracij in lokalnih trgovin, ter poskrbijo za vaš dopust, poln prijetnih vsebin.

PONUDBA: Nočitve z zajtrkom v hotelu Cittar v Novigradu po odlični ceni (klik)

FOTO: Shutterstock, Megabon, Hotel Cittar

PREBERITE ŠE: 5 super idej za krompirjeve počitnice (pohitite, ker se nastanitve hitro polnijo!)

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.