Najlepši glampingi v Sloveniji

Počitnikovanje v šotoru je med dopustniki že prava stalnica, zadnja leta se na turističnem trgu vse pogosteje pojavlja tudi opcija za tiste oboževalce kampiranja pod zvezdami, ki morda niso toliko vajeni zabijanja klinov in spanja v spalni vreči. Glamping je namreč nadgradnja taborjenja v naravi, njegovo ime pa pravzaprav pomeni glamurozno kampiranje. Zakaj glamurozno? Pri glampingu postavljanje šotora ni potrebno, ponuja pa tudi udobje, ki ga v navadnih kampih ne moramo doživeti in je odličen način preživljanja prostega časa na prostem, ne da bi za to žrtvovali luksuz.

Trend glampinga je k nam prišel preko Atlantika, kjer je postal turistična možnost pred približno desetletjem, danes pa se za ponudbo glampinga odločajo tako lastniki zasebnih posesti, pa tudi velike hotelske verige, kot je na primer Four seasons. Glamping tako dopustnikom omogoča doživetje vseh dobrih strani kampiranja, ne da bi morali za to izkusiti tudi njegove slabše, malce neudobne plati. Ponuja namreč visok standard hotelskih storitev, ki bazira na gostovem udobju in dobrem počutju, ki lahko čas preživlja pod milim nebom.

Glamping je hipoma postal trend, podjetje Google pa je zabeležilo, da so uporabniki v letu 2015 v iskalnik to ključno besedo vpisali kar tri milijonkrat.

Ta vrsta počitnic se močno razvija tudi pri nas, kjer se skoraj vsako sezono pojavi vsaj ena nova tovrstna turistična kapaciteta. In kje lahko glamurozno kampiramo v Sloveniji?

#1 Herbal glamping, Ljubno ob Savinji

charming_herbal_jost_gantar_mala-9-41041a6e

#2 Garden Village, Bled

garden

#3 Eco Natura Camp, Kranjska Gora

kranjska

#4 Glamping gozdne vile, Bled

visual-about

#5 Glamping Malerič, Bela Krajina

glampingbelakrajina

#6 Glamping ob Bloškem jezeru

glam

 

Foto: charmingslovenia.com, Sava Hotels, Natura Eco Camp

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.