Šest stvari, ki jih na Tenerifih lahko doživite povsem zastonj

Vulkanski otok Tenerife, največji na Kanarskih otokih, je izjemno priljubljena počitniška destinacija. Otok vsebuje številne znamenitosti, med katerimi si vsakdo najde tisto, česar si želi. Čudovite bele in črne peščene plaže, fantastično nočno življenje, slastna hrana, varno vzdušje in številne druge značilnosti vam zagotavljajo, da so Tenerife idealna lokacija za počitnice z družino, v dvoje ali v družbi prijateljev.

Tokrat ti predstavljamo šest stvari, ki jih lahko na Tenerifih vidiš ali počneš, ne da bi za to rabil posebej poseči po denarnici.

Obišči vulkan El Teide

Velik del otoka zavzema nacionalni park Parque nacional del Teide, ki je bil ustanovljen leta 1954 in bil leta 2007 uvrščen na seznam UNESCO-ve svetovne dediščine. Vulkan El Teide že dolgo ni več delujoč, je pa zato najvišji vrh Španije. Ta dominira v centru otoka. Dostop do vrha gore je možen samo s posebno brezplačno dovolilnico, ki jo najdeš na spletu tukaj. Sicer pa je tudi ostalih pohodniških opcij na otoku veliko.

tenerife_vulkan_shutterstock_296090732

Zaplavaj v naravnih bazenih v mestu Garachico

Vulkansko delovanje na Tenerifih je odgovorno za številne kreacije in atrakcije na otoku, kot na primer skalnati bazeni v Garachicu, ki predstavlja naravni bazen za kopanje. Garachico je lepo in manjše mestece, ki je leta 1706 za las ušlo vulkanskemu uničenju. Tu so še vedno vidne poti, kjer je tekla lava.

tenerife_garachio_shutterstock_120466915

Zapleši v ritmu karnevala

Santa Cruz je zgodovinsko glavno mesto otoka. To je kraj najbolj spektakularnega Kanarskega karnevala, ki traja 14 dni in je resna konkurenca karnevalu v Riu. Sicer pa so Tenerife znane po svoji izčrpni izbiri nočnega življenja tudi v času, ki ni karnevala.

tenerife_shutterstock_371359294-1

Občuduj vasico Masca

Pravijo, da gre za najlepši kotiček na otoku. Nekoč je to bila vas, kjer so se zbirali pomorščaki in gusarji. Barvita vasica, ki leži na višini 650 metrov nadmorske višine je lahko prav tako izhodišče za treking, ki te vodi do plaže.

tenerife_masca_shutterstock_351614651

Bodi del romarie

Vsako mesto na Tenerifih v  enkrat na leto priredi romerío. To so tradicionalne zabave, ko se domačini oblečejo v tradicionalno obleko, svoje vole in vprego pa dovršeno okrasijo.  Na ulice se podajo z lokalnimi dobrotami, vključno z gofio amasado- To je slana torta z medom in mandlji, kuhanimi jajci, vinom in dobrotami svinjine in govedine z žara.  Ne manjka niti papas arrugadas, ki pa je slani krompir z vročo omako “Mojo”.

Bodi aktiven na čudovitih plažah

Mnogi obiščejo Tenerife zaradi plaž in celoletnega sončnega vremena. Večina najboljših plaž leži na jugu Tenerifa: Playa Del Duque, Playa Fanabe, Playa de Las Americas in še mnoge druge. Na severu Tenerifa lahko najdete Playa Las Terecitas, čudovito plažo z zlatim peskom iz Sahare. Plaže so lepe in čiste. So odličen kraj za počitek in počitnice. Na Tenerifih obstajajo številne plaže s statusom modre zastave. Počitnice na Tenerifih omogočajo dostop do obilice plaž, ki imajo čudovite zmogljivosti s področja vodnih športov, kot so surfanje, smučanje na vodi in številni potapljaški centri.

tenerifi_sest_shutterstock_435993856

Vir: www.spain-holiday.com

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

PREBERITE ŠE: Podarite prestižno razvajanje v Portorožu v Hotelih LifeClass

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.