Poletni dopust po navdihu slovenske serije Skrito v raju

Če spremljate priljubljeno novo slovensko serijo Skrito v raju, se vam zagotovo že malo kolca po morju. Kaj pa, če bi šli letos na dopust kar v bližino te snemalne lokacije?

Slovenska televizijska serija Skrito v raju, ki jo predvajajo na POP TV, je med gledalci požela lep odziv. Serijo bomo lahko gledali skozi 150 epizod, ki so jih snemali kar 250 dni. Od tega so malo več kot polovico snemali v Ljubljani, dobrih 100 dni pa na morju. Kje točno?

Igralca Matej Zemljič in Gaja Filač v vlogah Marka in Lare v seriji Skrito v raju

Za snemanje serije Skrito v raju postavili svoj kamp

Če ste ob gledanju serije poskušali razbrati, v katerem kampu na Hrvaškem so bili prizori posneti, vam ugibanje verjetno ni šlo po načrtih. Ustvarjalci so serijo snemali v Novigradu, a ne v obstoječem kampu. Na enem od polotokov so v dveh mesecih postavili svoj kamp v gozdičku med borovci, ki je bil namenjen prav za snemanje serije. V njem so postavili prikolice in šotore, nadeli pa so mu ime kamp Paradiso.

Serijo so začeli snemati že leta 2022, ker so snemali poleti in v vrhuncu turistične sezone, so morali za določene kadre za čas snemanja zapreti dele obale. Prilagajali so se tudi vremenskim razmeram, zaradi snemanja v dveh državah pa so morali biti tudi odlično organizirani s prevozi in nočitvami.

Vesna Pernarčič v vlogi Meri

Novigrad, med Slovenci zelo priljubljeno istrsko mestece

Novigrad, nekoč mirno ribiško mestece, je danes priljubljeno in slikovito turistično središče v hrvaški Istri. Novigrad leži na zahodni obali Istrskega polotoka, južno od Umaga, ob cesti, ki povezuje Novigrad s Porečem, od katerega je oddaljen okoli 16 kilometrov. Z ene strani ga zapira zatok reke Mirne, ki se tu izliva v Jadransko morje, na drugi pa sega do zaliva Dajla. Novigrad je prepoln zgodovinskih znamenitosti in bogate kulturne zapuščine, ima pa tudi manjše pristanišče in dve marini.

Novigrad je v precejšni meri ohranil starodavni videz z značilnimi ozkimi ulicami, majhnimi trgi, številnimi starimi zgradbami v gotskem, renesančnem in baročnem slogu. Med najpomembnejšimi zgodovinskimi spomeniki sta katedrala, pravzaprav bazilika in pa mestno obzidje.

Več idej za dopust in nastanitev na tem koncu Istre najdete TUKAJ.

Igralka Mila Peršin, ki v seriji Skrito v raju igra vlogo Saške

FOTO: POP TV

PREBERITE ŠE: To je petzvezdični kamp v Istri z izjemno ponudbo za otroke (foto in video)

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.