Kakšna je hrana izpod rok kuharja “Salt Bae”?

Tako kot cel svet, seveda tudi mi ne moremo mimo turškega kuharja s spektakularnimi gestami, ki soli po vseh družabnih omrežjih.

Za vse, ki ste ga kljub vsem fotografijam, videom in spletnim šalam spregledali – govorimo o turškem kuharju, ki je na spletu zaslovel s posebno tehniko soljenja, kjer z nenavadnim gibom roke hrano začini tako, da se sol odbije od njegove podlahti, kar izgleda približno takole.

Danes ima kuhar Nusret Gokce, ki ga splet bolje pozna po imenu “Salt Bae”, v Turčiji in Združenih Arabskih Emiratih že šest svojih restavracij, na svojem Instagram profilu pa skoraj štiri milijone sledilcev, a njegovo življenje ni bilo od zmeraj tako rožnato.

Ognjeviti kuhar v oprijetih hlačah in beli majici namreč prihaja iz revne turške družine, ki pa ga je naučila, da je v življenju treba trdo delati za tisto, kar si želiš. Tako je Nusret dolga leta pomival posodo in na skrivaj opazoval chefe, kako pripravljajo hrano, ker pa je bil talentiran je kmalu dobil priložnost.

Njegova posebna strast je meso, ki ga pripravlja na različne, a precej nenavadne načine, posebnost njegove kuhinje pa je tudi njegova prezenca v restavracijah, saj svoje goste izjemno rad osebno pozdravi, kadar pa je v restavracijah odsoten, se z njimi zabava na socialnih omrežjih. Cene jedi na meniju se sicer gibljejo med 60 in 200 evri.

Skratka, pred njegovimi restavracijami se vijejo dolge vrste lačnih ust njegove kuhinje, med katerimi ne manjka niti hollywoodskih zvezdnikov in modre krvi.

Ker njegovi sodelavci pravijo, da je Nusret praktično poročen z delom (v kuhinji je namreč prisoten po 18 ur dnevno), ni čudno, da bo kmalu odprl že svojo sedmo restavracijo, saj se trenutno namreč potika po Veliki Britaniji, kjer išče lokacijo za svoj lokal.

Upamo torej, da jo kmalu najde in ga bomo lahko kmalu obiskali.

Foto: Youtube

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.