Najslavnejši bazen v Singapurju z osupljivim razgledom

Azijska prestolnica presežkov se lahko pohvali s številnimi arhitekturnimi podvigi, eden njenih najslavnejših leži visoko nad tlemi.

Ena najbolj fotografiranih stvari v Singapurju je med drugim Marina Bay Sands hotel, tista zgradba, ki spominja na ladjo in se dviga visoko nad singapursko finančno okrožje. Prav na vrhu mogočne zgradbe na treh stolpih, 57 nadstropij visoko, najdete bazen z več kot tisoč tonami vode.

Hotel vsako leto gosti več kot milijon ljudi, srečnežev, ki lahko tudi zaplavajo v bazenu, ki podira kar nekaj rekordov. Med drugim je to najdaljši zunanji bazen na svetu, ki je postavljen na takšno višino – velik je namreč za tri olimpijske plavalne bazene.

Infinity pool je zaradi nevidnega roba videti, kot da voda v neskončnost izginja za obzorjem, zato je pogled nad bogato azijsko otoško mestno državo s ptičje perspektive toliko bolj osupljiv.

Za gradnjo celotnega kompeksa so – skupaj z zemljiščem – odšteli vrtoglavih osem milijard dolarjev, pod bazenom pa so poleg hotela še kazino, nakupovalno središče, številne vrhunske restavracije, pa gledališče in druga zabavna ponudba.

Vandraj nasvet: Hiter oddih v Singapurju

V Singapurju se veliko slovenskih popotnikov ustavi le za en dan, saj je tamkajšnje letališče pogosta postojanka za lete v druge azijske države. Že samo letališče je kraj, kjer vam ne bo težko čakati niti 24 ur, saj ponuja kup aktivnosti in prestižnih atrakcij, a vseeno vam toplo priporočamo tudi krajši skok v mesto. Utrip izjemno varnega mesta lahko ujamete že ob kratkem obisku. Večino zanese v Marina Bay, kjer lahko ponoči ujamete tudi osupljiv svetlobni šov, ogleda vredna sta tudi bližnji botanični vrt ali akvarij, če že ne z bazena, pa lahko mesto z višine vidite tudi s Singapore Flyerja, gigantskega panoramskega kolesa.

Foto: Marina Bay Sands Hotel, Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.