Slovenija skozi oči svetovno znanega popotniškega para

Lepote Slovenije so nam Slovencem mnogokrat tako samoumevne, da jih sploh več ne opazimo. Dokler jih morda ponovno ne pogledamo skozi oči obiskovalca. Med drsenjem po videih v Tik Toku, smo naleteli na svetovno znana popotnika, ki se potepata po naši deželi, in si Slovenijo znova pogledali iz popolnoma novega zornega kota.

“Ne, res, kje sva to?” “To so nebesa!”

Delaine in Jackson sta se leta 2007 spoznala v službi v Abu Dhabiju. Leta 2010 sta se poročila, leta 2015 pa odločila, da sledita svoji dolgoletni želji po potovanjih. Prepotovala sta 6 celin in več kot 49 držav. Svoje izkušnje delita z več kot 100.000 sledilci, pod imenom Of travel and tales. Te dni se je na njunem seznamu znašla Slovenija. Utrinke s potovanja sta delila na svojih družbenih kanalih. Predvsem na njunem Instagramu in Tik toku.

Prvi video, ki nam je padel v oči, je video z Mosta na Soči, ki Slovenijo primerja kar z nebesi:

@oftravelsandtales

I think this is the most beautiful lake I’ve ever seen! #visitslovenia

♬ This is heaven – Nightshade

Od prekmurske gibanice in kranjske klobase do refoškovega sladoleda in instagramabilnih krofkov

Delaine in Jackson obožujeta dobro hrano in pijačo. Ko raziskujeta destinacijo, je okušanje lokalnih dobrot zato visoko na prioritetni lestvici. Tudi v Sloveniji sta najprej preizkusila slovenske dobrote kot so ričet, kranjsko klobaso, prekmursko gibanico, idrijske žlikrofe, postrv, morsko hrano v Piranu in Kopru, štruklje, kremšnito, potico, golaž, polento, … ter se ustavila pri vinskem vodnjaku in na refoškovem sladoledu. Ko sta preizkusila domače in lokalno, pa sta (predvsem v Ljubljani) posnela videe z novejšimi pridobitvami. Tako sta na primer poizkusila korejskega ocvrtega piščanca, male ameriške palačinke s sivko in vanilijo ter najbolj fotogenične krofke.

Navdušena sta bila tudi nad vročo čokolado, mlekomatom in jajcematom ter trgovino z medom, kjer prodajajo med z zlatom.

@oftravelsandtales

Red #wineicecream ? 🍇YES please! #icecreamlovers

♬ My Money Don’t Jiggle – zhady

“Slovenija je evropski skriti biser!”

Delaine in Jackson sta bila nad Slovenijo in njeno hrano navdušena. Obiskala sta Bled, Radovljico, Postojno, Novo Gorico, Kobarid, Koper, Piran, Goriška brda, Štanjel, Rakov Škocjan, Tolminska korita, Most na Soči, Radovljico in Ljubljano. Kaj šele, če bi obiskala še vzhodno Slovenijo!

Slovenija skozi njune oči je čudovita svetovna destinacija, polna neverjetne narave in vrhunskih okusov. Komentarji Slovencev pod njunimi videi izkazujejo presenečenje, včasih pa celo ganjenost. Če ukrademo verz Iztoka Malenška iz knjige za otroke: “Včasih, ko človek tava in išče, pozabi pogledat na domače dvorišče.”

@oftravelsandtales

Exploring #NovaGorica & our obsession with beef tartare & žlikrofi continues… #slovenija🇸🇮 #whatiateonvacation

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

 

V kolikor vam brskalnik ne prikaže videov ali pa si želite ogledati vse,
si jih lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.
Res priporočamo!

Foto: Of travel and tales

Imate tudi vi prijatelja, ki živi v tujini, veliko potuje, pozna najboljše kotičke za izlete po Sloveniji ali sosedih in bi z Vandraj bralci delil svojo izkušnjo? Ali pa morda sami živite v zanimivem mestu in radi raziskujete svet? Pišite mi na anja@vandraj.si!

PREBERITE ŠE: INTERVJU: Katja in Aljaž in najlepše ideje za izlete V dvoje

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb! Slovenija in bližina.

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.