Šotorsko naselje ali kultni motel ob Route 66

S prihodom avtomobilov se je razširil tudi koncept rekreacije in prostega časa. V nasprotju potovanja z vlakom, ki je bil desetletja najbolj uveljavljen način transporta za dolge razdalje, je vožnja z avtomobilom sama po sebi že del počitniškega dogajanja in ne le sredstvo za dosego želenega cilja.

V zgodnjih dvajsetih letih prejšnjega stoletja so kot odgovor na nove vzorce potovanja po državi kot gobe po dežju začeli rasti tako imenovani »autocampingi« ter obcestni moteli. Predvsem ameriška celina je znana po svojih relacijah, najbolj poznana pa je gotovo cestna pot Route 66, o kateri poslušamo ikonične pesmi in kultne filme.

Ob razvpiti poti se nahaja tudi ljubko motelsko naselje, sestavljeno iz posamičnih betonskih šotorov.

wigwam hotel

California Wigwam Motel je bil zgrajen v dobi prostranih citrusovih nasadov leta 1949 znotraj urbanega območja okrožja San Bernardino v Kaliforniji, le nekaj minut oddaljen od ostalih mest v San Bernardinu. Je zadnji izmed sedmih zgrajenih Wigwam motelov, od katerih so danes ohranjeni le še trije.

wigwa

Motel WigWam sestavlja 19 šotorov v indijanskem slogu, ki so zgrajeni iz lesenega okvirja, betona ter štukature ter v višino merijo nekaj manj kot 10 metrov. Vsak šotor je skrbno opremljen z vsemi nujno potrebnimi potovalnimi pripomočki, na območju motela pa najdeš tudi večje travnato območje, zunanji žar ter bazen.

Wigwam-Motel.mp4.Still010

 

Foto: spletna stran motela, Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.