Spot – aplikacija, s katero odkrivaš najboljše kraje sveta

O mobilnih aplikacijah, ki so odličen sopotnik na potovanjih, smo že pisali. Pomagale so nam načrtovati potovanja in njihov budget, naročati taksije v tujini in še marsikaj. Pred kratkim nas je navdušil Spot, aplikacija, ki od sedaj naprej dela tvoja potovanja še boljša.

IMG_1993

Kako? V resnici je vse skupaj čisto preprosto. Recimo, da s prijatelji načrtuješ potovanje na Bali, prebral si že nekaj vodičev, ampak tebe bolj kot glavne znamenitosti zanima, kje se zbirajo kul ljudje in gledajo sončni zahod nad Indijskim oceanom. Torej, naložiš si aplikacijo Spot, v njegov SEARCH vtipkaš besedo »sunsets« in izpisal se ti bo seznam možnosti, ki so jih predlagali posamezni popotniki pred tabo, pa tudi pravi eksperti, saj ti aplikacija ponuja ocene Lonely Planeta, TimeOuta, Thrillista in drugih. Ob predlaganih destinacijah, barih in na splošno »must visit spotih«, app nudi tudi prikaz odpiralnih časov, telefonsko številko in naslov, poleg tega pa je lično povezan z Google mapsi, tako da boš hitro našel pot.

IMG_1987

Spot ti nudi tudi možnost ustvarjanja baze svojih najljubših krajev (»Favourite places«), da slučajno kakšnega ne pozabiš, poleg tega pa ti olajša situacijo, ko te bo prijatelj spraševal »Ej, kaj moram obvezno videti na Baliju?«. Takrat z njim preprosto deliš svoj Favourite Bali seznam.

FullSizeRender (5)

App ima tudi veliko bazo že ustvarjenih seznamov, na primer »Kam grem sam na kosilo v New Yorku?«, »Žuranje v pariških soseskah« ali pa “Kam splezati za najboljši razgled na Barcelono?”. Vse skupaj je zelo pregledno, uporabno in sploh čisto simpl.

IMG_1995

Aja, Spot si je izmislil ustanovitelj aplikacije StumbleUpon in taksi gamechangerja Uber, ki ima že več kot osem milijonov uporabnikov.

Če načrtuješ potovanje ali pa želiš le malo posanjariti, ti predlagamo, da čimprej skočiš v app store na svojem telefonu in najdeš svoj najljubši Spot na tem planetu.

Foto: Shutterstock, Eva Natlačen

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.