V Splitu, Dubrovniku in na Hvaru zdaj lahko naročite UberBOAT

V Splitu so premierno predstavili UberBOAT, novo obliko prevozov, ki jo bodo Hrvati ponujali v poletnih mesecih. Uporabniki svoj prevoz na različne obale okoli Splita, Hvara in Dubrovnika zdaj lahko naročijo kar s pomočjo pametnih telefonov in aplikacije ameriškega ponudnika prevozov Uber.

VANDRAJ priporoča // Potep po Dalmaciji s spremstvom, prevozom in sedmimi nočitvami že za 369 evrov

Prevoz potnikov po morju opravljajo z gliserji, storitev pa je namenjena tako turistom kot lokalcem. Hrvaška je sicer prva država na svetu, v kateri Uber testira ponudbo, če bo poslovna poteza uspešna, pa bodo UberBOAT kmalu uvedli tudi v Grčiji in na Tajskem.

Prevoz med Splitom in Hvarom z gliserjem za 8 oseb znaša 2600 hrvaških kun, oziroma 350 evrov – v polnem čolnu torej skoraj 44 evrov na osebo. Na voljo je tudi čoln za 12 oseb, prevoz s takšnim pa stane 3300 kun, oziroma 445 evrov, torej 37 evrov na osebo ob zapolnjeni kapaciteti.

VANDRAJ priporoča // Povratni let iz Zagreba v Dubrovnik že za 99 evrov!

VANDRAJ priporoča // Nočitev v apartmaju na Hvaru za štiri osebe že za 131 evrov!

 

Foto: YouTube/Uber

Uber v Amsterdamu z odlično nadgradnjo

Če pogosto potuješ, hkrati pa te fascinirajo vse novosti, ki jih prinaša 21. stoletje, si zagotovo eden tistih, ki spijo v Air bnb-jih in se prevažajo z Uber-jem. Ja? Beri naprej.

Če se boš letos poleti odpravil v nizozemsko prestolnico, te bo razveselila novica, s katero bo izkušnja spoznavanja Amsterdama še boljša. V začetku tega meseca so namreč aplikaciji Uber dodali UberBIKE, a naj te ime ne zavede. Ne gre za izposojanje koles od domačinov, temveč za naročanje avtomobilov, ki imajo prtljažnik za kolesa. Ideja je izjemno priročna, saj je Amsterdam z okolico odličen za kolesarjenje in zlahka se zgodi, da kolesarimo in kolesarimo v eno smer, odkrivamo številne znamenitosti, ob koncu poti pa ugotovimo, da smo preveč utrujeni za pot nazaj. Takrat pride na vrsto UberBIKE. Cena prevoza bo višja za 4 evre.

amsterdam_shutterstock_144846166

Pri Uberju verjamejo, da se bo projekt izkazal za uspešnega in bodo razširjeno ponudbo predstavil tudi v drugih mestih.

Torej, ko boš šel v Amsterdan preveri zavihek UberBIKE in uživaj v kolesarjenju. Brez skrbi o tem, ali bo dovolj moči za nazaj.

Foto: Shutterstock

Spot – aplikacija, s katero odkrivaš najboljše kraje sveta

O mobilnih aplikacijah, ki so odličen sopotnik na potovanjih, smo že pisali. Pomagale so nam načrtovati potovanja in njihov budget, naročati taksije v tujini in še marsikaj. Pred kratkim nas je navdušil Spot, aplikacija, ki od sedaj naprej dela tvoja potovanja še boljša.

IMG_1993

Kako? V resnici je vse skupaj čisto preprosto. Recimo, da s prijatelji načrtuješ potovanje na Bali, prebral si že nekaj vodičev, ampak tebe bolj kot glavne znamenitosti zanima, kje se zbirajo kul ljudje in gledajo sončni zahod nad Indijskim oceanom. Torej, naložiš si aplikacijo Spot, v njegov SEARCH vtipkaš besedo »sunsets« in izpisal se ti bo seznam možnosti, ki so jih predlagali posamezni popotniki pred tabo, pa tudi pravi eksperti, saj ti aplikacija ponuja ocene Lonely Planeta, TimeOuta, Thrillista in drugih. Ob predlaganih destinacijah, barih in na splošno »must visit spotih«, app nudi tudi prikaz odpiralnih časov, telefonsko številko in naslov, poleg tega pa je lično povezan z Google mapsi, tako da boš hitro našel pot.

IMG_1987

Spot ti nudi tudi možnost ustvarjanja baze svojih najljubših krajev (»Favourite places«), da slučajno kakšnega ne pozabiš, poleg tega pa ti olajša situacijo, ko te bo prijatelj spraševal »Ej, kaj moram obvezno videti na Baliju?«. Takrat z njim preprosto deliš svoj Favourite Bali seznam.

FullSizeRender (5)

App ima tudi veliko bazo že ustvarjenih seznamov, na primer »Kam grem sam na kosilo v New Yorku?«, »Žuranje v pariških soseskah« ali pa “Kam splezati za najboljši razgled na Barcelono?”. Vse skupaj je zelo pregledno, uporabno in sploh čisto simpl.

IMG_1995

Aja, Spot si je izmislil ustanovitelj aplikacije StumbleUpon in taksi gamechangerja Uber, ki ima že več kot osem milijonov uporabnikov.

Če načrtuješ potovanje ali pa želiš le malo posanjariti, ti predlagamo, da čimprej skočiš v app store na svojem telefonu in najdeš svoj najljubši Spot na tem planetu.

Foto: Shutterstock, Eva Natlačen

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.