Netflix bo posnel serijo o dramatičnem reševanju tajskih dečkov iz jame

Lani je ves svet spremljal reševalno akcijo 12 dečkov in njihovega nogometnega trenerja, ujetih v jami na Tajskem. Dramatična in odmevna zgodba pa bo kot kaže dobila uprizoritev na Netflixu.

Potem ko so o dečkih začeli snemati film The Cave, ki bo premiero doživel julija – ob obletnici reševalne akcije, bo resnična drama in pravi mednarodni reševalni podvig kmalu na ogled tudi prek ameriškega ponudnika video vsebin na zahtevo Netflix. Režijo serije o izgubljenih tajskih dečkih bo prevzel Jon M. Chu, naslov serije in datum predvajanja pa za zdaj še nista znana.

Zgodbe se verjetno še dobro spomnite. Skupina dečkov, starih od 11 do 16 let, ter njihov 25-letni trener se je v jamo na Tajskem podali 23. junija. Močan dež je nato jamo poplavil in jim onemogočil izstop iz nje.

Njihovo izginotje je sprožilo iskalno operacijo, v katero je bilo vključenih več kot tisoč oseb, med njimi številni strokovnjaki iz tujine. Britanski potapljači so nato 2. julija odkrili sestradano nogometno ekipo na suhem v eni od dvoran.

A tragedije še ni bilo konec, saj so sprva ocenjevali, da bodo morali dečki zdržati v jami do štiri mesece, da voda usahne in bo možen varen izhod. Dečki in trener so na koncu v jami preživeli dobra dva tedna. Nato so jih v izredno zapleteni akciji 10. julija lani končno rešili.

Potapljači so jim medtem nosili hrano in druge potrebščine, ob njih je bil tudi zdravnik. Med oskrbovanjem pogrešanih je 6. julija življenje izgubil tajski potapljač, ki so ga nato pokopali z državnimi častmi.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Tajska in 11 stvari, ki jih tam nikakor NE počnite

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.