To so najmanj obiskane države na svetu, ki vas bodo presenetile s svojo lepoto

Če imate radi neprehojene, neraziskane kotičke sveta, kjer ni gneče in masovnega turizma, je tole seznam za vas. Potovanje v dele sveta, ki jih obišče malo ljudi, je vaskič zelo nagrajujoče. Stik z nepoznanimi kulturami in pristnimi idejami popotnika obogati kot malokatera poznana destinacija. To so najmanj obiskane države na svetu:

1. Tuvalu

Tuvalu je najmanj obiskana in četrta najmanjša država na svetu. Gre za majhno otoško državo ob ekvatorju, sredi Tihega oceana, kjer redno prebiva 12.000 ljudi. Približno na pol poti med Avstralijo in Hawaii boste tu našli dolge plaže s palmami in neverjetne grebene za potapljanje in šnorkljanje. Otočki z zelo malo infrastrukture so obkroženi z bogatim morskim življenjem. Na grebenih boste med potapljanjem srečali vse od želv do pisanih tropskih rib. Tuvalu je ostalemu svetu z letalom dostopen samo 2x na teden in obljublja mir in pristnost. Ker imajo otočki zelo nizko nadmorsko višino, jim grozi popolno poplavljenje. Prebivalci se že dogovarjajo za rešitve z Novo Zelandijo. Če bi to državico, ki spada med najmanj obiskane države na svetu, želeli obiskati, je sedaj skrajni čas. Obiščite njihovo uradno spletno stran namenjeno turizmu: https://www.timelesstuvalu.com

2. Brunej

Sultanat Brunej je z nafto bogata država na otoku Borneo, v jugovzhodni Aziji. Je eden zadnjih sultanatov na svetu. Deli se na dva dela, obema pa vlada trenutni sultan Hassanal Bolkiah, ki je eden zadnjih absolutnih monarhov na svetu. Potovanje v Brunej pomeni srečanje s pristno lokalno kulturo in družbo, ki temelji na islamskemu šeriatskemu pravu. Brunej navdušuje z dihjemajočo arhitekturo, posebno v glavnem mestu Bandar Seri Begawan. Tu lahko obiščete impresivno mošejo Jame’Asr Hassanil Bolkiah in razkošno Sultanovo palačo. Kljub čudovitim vtisom je potrebno dodati, da država spada med najmanj obiskane države ravno zaradi strogih zakonov in vladne politike.

3. Madagaskar

Zanimivo, med najmanj obiskane države na svetu spada tudi Madagaskar. Čeprav je popularnost otoka vzhodno od Afrike narasla s franšizo Dreamworksove risanke in je destinacija ena izmed najčudovitejših, kar se naravnih danosti in živalskega sveta tiče, je še vedno slabo obiskana. Poleg edinstvenih živalskih vrst, ki živijo samo na Madagaskarju, je dom tudi pisani malgaški kulturi. Na Madagaskarju boste srečali lemurje, kameleone in orjaška drevesa baobab. Uživali boste lahko v očarljivih ribiških vasicah in na neverjetnih plažah. V bolj gorskem središču otoka boste lahko obiskali številna mesta, glavno med njimi je Antananarivo. Madagaskar je absolutno destinacija, ki jo morate dodati na svoj bucket list.

4. Butan

Budistično kraljestvo Butan je vgnezdeno v Himalaji. Znano je po svojih templjih in edinstveni pokrajini. Butan je država kot iz pravljice, njena vrednost se meri po veselju prebivalcev, zato jo imenujejo tudi “dežela smeha”. Butanci živijo visoko v gorah, so izredno duhovni, njihova kultura pa je prežeta z raznoraznimi miti in legendami. Če se navdušujete nad Budizmom in vzhodnimi filozofijami, je to država, ki jo morate obiskati. Kljub svoji bogati in edinstveni kulturi, čudovitim samostanom in zanimivo pokrajino, je Butan manj obiskana država. Verjetno zaradi dnevnega davka za turista ($250), ki velja, da lahko država ostane trajnostno naravnana in pristna.

5. Mali

Malijci so osmi največji afriški narod, a Mali že nekaj let spada med najmanj obiskane države na svetu. Sicer turistično slabo razvita država je včasih, zaradi svoje neokrnjenosti, privabljala veliko turistov, zadnja leta pa jo obišče manj kot 10.000 turistov letno. Razlog so dolgo trajajoči lokalni konflikti in etnično nasilje. Škoda, saj je Mali dom čudoviti islamski arhitekturi. Na severu Malija lahko na primer obiščete mesto Timbuktu, ki je dolgo veljalo za pomembno trgovsko središče in center za islamsko izobraževanje. V Maliju lahko obiščete tudi ogromen nacionalni park pod UNESCOVO zaščito, ki je dom levom, žirafam, pavijanom, antilopam, nosorogom, nojem… v njem pa lahko vidite tudi prazgodovinsko kameno umetnost in grobove.

 

Foto: Pixabay, Unsplash

PREBERITE ŠE: Temačni turizem in 10 najsrhljivejših destinacij v Evropi in Sloveniji

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.