Hotel v Milanu, kjer lahko spite na zlatih rjuhah za 20 tisočakov

Če ste mislili, da je tista draga svilena posteljnina, ki jo imate v omari le za redke priložnosti, posebna, pomislite še enkrat. Verjetno ni nič v primerjavi s 24-karatnimi rjuhami, na katerih lahko spite v italijanskem hotelu v Milanu.

TownHouse Galleria se nahaja na najvišjem nadstropju razkošnega milanskega nakupovalnega središča Galleria Vittorio Emanuele II. Prestižni hotel s 46 sobami gostom, ki spijo v predsedniški suiti Seven Stars Ottagono, ponuja prav posebne sanje. Spijo namreč na posteljnini, stkani iz blaga, ki ga v 40 odstotkih sestavlja 24-karatno zlato, ostalo pa je nežna preja iz svile in kašmirja.

VANDRAJ priporoča // Poletni izlet v Milano že za 39 evrov!

Gostom suite sicer ponujajo tudi 24-urno spremstvo osebnega stražarja, velika spalnica ima garderobno omaro v velikosti vaše dnevne sobe in delovni kotiček, kopalnica pa je oblečena z italijanskim marmorjem, ima veliko ovalno kad in okno z razgledom na Gallerio.

Petični gostje, ki bi udobje hotela radi imeli tudi v domači postelji, lahko omejeno kolekcijo, ki jo sestavlja le 100 kompletov z rjuho ter preoblekami za štiri blazine in odejo, odnesejo tudi domov. Za kakšno ceno? 200 tisoč evrov na komplet!

VANDRAJ priporoča // Milano + Boromejski otoki za 114 evrov!

Cena je prestižnemu materialu primerna tudi zaradi učinkov, ki naj bi jih imela na lastnike. Kot pravijo v hotelu, rjuhe iz takšnega materiala vračajo vitalnost in stimulirajo pogum, znanje in modrost ter nasplošno spodbujajo pozitivno naravnanost.

Prestižno posteljnino je zasnoval ustanovitelj TownHouse Gallerie Alessandro Rosso, oblikovali so jo pri hiši prestižnega nakita Federico Buccellati, izdelali pa pri podjetju s tradicijo Piana Clerico 1582.

 

Foto: TownHouse Galleria 

Najdražje sladice na svetu

Priznamo, zelo radi jemo in preizkušamo nove okuse, a najtežje se upremo sladicam. Na potovanjih na krožnikih vidiš marsikaj in preizkusili smo tudi že kakšno malce čudno jed, danes pa bomo govorili predvsem o cenah. Prestižne restavracije za prestižne jedi računajo kar prestižne vsote denarja, še posebej, če gre za elitne slaščice izpod rok najboljših slaščičarjev. Posute so z zlatimi lističi, biseri in celo diamanti. In koliko je treba za njih odšteti, ko pade sladkor?

#1 Za bagel v Westin Hotelu v New Yorku je treba odšteti 1000 dolarjev. Polnjen je s kremo belega tartufa ter pout z zlatimi lističi.

sladicabagel

#2 Prav tako v New Yorku, v lokalu Serendipity 3, je moč naročiti sladoledno kupo, ki vsebuje redko vrsto venezuelske čokolade in vanilije z Madagaskarja. Seveda je tudi ta ovita v zlato in zato znaša 1000 dolarjev.

sladica3

#3 Kam po najboljše macrone? V Pariz, seveda. A najboljši so narejeni v slaščičarni Pierra Hermeja Haute Couture. Vsebujejo le najfinejše sestavine, za en paketek izbranih okusov pa je potrebno odšteti malce več kot 7000 evrov.

sladicamakron

#4 V Las Vegasu si lahko privoščite muffin Sweet Surrender, ki vsebuje sto let staran konjak ter čisto zlato. Majhna sladičica vas bo stala “le” 750 dolarjev.

sladicamafin

#5 V kanadski restavraciji Jesper Restaurant vam bodo postregli z najdražjim cannolijem na svetu. Cannoli je italijanska sladica, sicer polnjena z rikoto, kanadska različica iz pod rok slaščičarja Jesperja Mirabla pa je obogatena s čokolado, limonino kremo ter zlatom. In cena? 26 tisoč dolarjev.

PREBERI še // Kam po najboljšo čokolado na svetu

sladicakanoli

#6 Najdražja čokoladna torta na svetu prihaja iz Velike Britanije, kjer jo v Lindeth Howe Country House Hotel servirajo po ceni 35 tisoč funtov. Vsebuje najžlahtnejšo čokolado, zlati kaviar, na vrhu pa se sveti diamant.

sladica-tortica

#7 Verjetno si ne bi mislili, da je mogoče za mali lonček sladoleda odšteti 60 000 dolarjev. V primeru sladoleda Three Twins je to mogoče, saj vsebuje led z izginjajočega ledenika na Kilimanjaru.

sladicasladoled

#8 Najdražja sladica na svetu je nastala v kuhinji japonskega slaščičarja Jeonga Hong-Yonga. Sadna torta je prekrita z 223 diamanti ter drži rekord najdražje sladice že devet let. Njena vrednost je ocenjena na 1,65 milijona dolarjev.

sladicatortadia

Foto: arhiv proizvajalcev

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.