Vietnamski zavitki z arašidovo omako so popoln poletni recept. Sveži, lahki, osvežujoči in noro okusni. Navdušili vas bodo!

Vietnamski zavitki so priljubljena jed, poznana po celem svetu. Rižev papir, v katerega zavijemo svežo zelenjavo, začimbe in rakce, pa ne izvirajo iz Vietnama, ampak iz Kitajske. So hladna različica še bolj poznanih spomladanskih zavitkov in so idealna izbira za vroče dni.

Vietnamski zavitki

Potrebujete:

  • rižev papir za zavijanje
  • korenje
  • rdeče zelje
  • kumaro
  • zeleno solato/mlado šprinačo/rukolo
  • svež koriander/svežo baziliko

V resnici lahko v zavitke dodate KARKOLI. Od piščanca do tofuja, avokada, riža in različnih vrst zelenjave ter celo sadja.

! PRIPOROČAMO: V zavitke dodajte še rakce, ki ste jih pred tem rahlo popekli na sojini omaki in zalili z nekaj svežega pomarančnega soka. !

Priprava:

Zelenjavo nasekljajte na majhne podolgovate kose. Popecite rakce/meso/tofu … Rižev papir enega po enega namakajte v mlačno vodo za nekaj sekund, da se omehča, a pazite, da ne preveč. Na sredo papirja dodajte zelenjavo, začimbe in proteine ter zavijte.

Arašidova omaka

Potrebujete:

  • 1 žlica arašidovega masla
  • 2 žlici omake Hoisin (dobite v večjih trgovinah)
  • 1,5 žlice limetinega soka (ali belega kisa)
  • nekaj mleka za željeno gostoto (ali voda)
  • 1 strok česna (strt)
  • malo čilija (po želji)

Priprava:

Vse sestavine zmešate in postavite na srednjo temperaturo, da se zlijejo med sabo. Z mlekom/vodo uravnavate željeno gostoto omake. Pustite, da se ohladi in postrežite skupaj z Vietnamski zavitki.

DOBER TEK!

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Poletje in školjke: špageti z vongolami, vinom in paradižnikom #RECEPT

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.