Zakaj je slovenski San Simon idealna izbira za vaš pomladni oddih?

Hotelsko naselje San Simon v Izoli se nahaja v bujnem mediteranskem zelenju, v neokrnjenem kotičku slovenske obale, na kraju, kjer so še danes vidni ostanki antičnega pristanišča Haliaetium iz rimskih časov. V malem mestu z bogato zgodovino in zanimivo arhitekturo boste našli vse, kar potrebujete za svoj pomladni morski oddih.

V San Simonu boste ravno prav odmaknjeni in ravno prav blizu pestremu dogajanju v Izoli

San Simon se nahaja le streljaj od Izole. Izola je živahno mediteransko mesto, ki ga prepoznate po prisrčnosti in gostoljubnosti prijaznih prebivalcev. Svoje ime dolguje otoku, na katerem je nastala, svojo identiteto pa ljudem, ki ohranjajo tradicijo trdne skupnosti dveh narodov, njunih različnih jezikov in skupne ljubezni do svojega kraja. Izolska duša se še vedno ohranja v ribištvu ter pridelavi vina in olja, zaradi česar je tako zelo drugačna od sosednjih obmorskih mest.

Izola je znana tudi po utripu kulturnih prireditev in praznovanj. Čar ribiških navad in gostij, ples, zabava in športne prireditve so neizčrpen vrelec, iz katerega se Izola vedno znova napaja z življenjem in vsako jutro znova ohranja svoj privlačen nasmeh.

San Simon se nahaja ob eni najlepših slovenskih plaž

V San Simon Resortu se nahaja urejena plaža, ki je delno betonirana, peščena in mivkasta. Lep zaliv z mivko in lepim nizkim pristopom v morje je zelo primeren za najmlajše. Promenada vodi do plaže po Belvederejem in nato do Mesečevega zaliva na lev strani, proti plaži Delfin in ventru pa na desni strani.

Spomladi prioporočamo sprehod med plažami, prvo nastavljanje sončnim žarkom in za najbolj pogumne že prve velikonočne ali prvomajske skoke v vodo.

Plaža se nahaja v neposredni bližini Hotela Haliaetum oz. Hotela Mirta.

Destinacija za kulinarike in športnike

Izola poskrbi za počitnikovanje v celoti. Za spoznavanje kulinarike se lahko odpravite v najboljše restavracije spridihom lokalnih dobrot ali se udeležite Izolskih okusov. Med sprehodom lahko uživate v čarih starodavnega ribiškega mesteca in poslušate morje. Plaža in različne aktivnosti od supanja do golfa in od ribištva do kolesarjenja, vam bodo krajšale in popestrile dan.

Od arheološkega parka do svetilnika in vse vmes

San Simon na robu Izole je odlična izhodiščna točka za sprehode. Obiščite arheološki park, sprehodite se vse do svetilnika, na koncu izolskega polotoka. Oglejte si Palačo Besenghi degli Ughi, Manizolijevo palačo ali Hišo morja – Izolano.

S kolesi se popeljite po Poti zdravja in prijateljstva skozi stara mesta in vasi. Pot je speljana ob morju ter med vinogradi in nasadi oljk. Popeljali se boste skozi kratke osvetljene in urejene predore, prečkali doline in se vzpeli prek gričev.

Čudovit pa je tudi sprehod ob pristanišču ali dan na priljubljeni plaži San Simon.

Preživite vikend v resortu San Simon

Resort leži tik ob morju, stran od mestnega vrveža in prometa. Je odlično izhodišče za raziskovanje obmorske kulture in zgodovine, saj se neposredno ob resortu nahajajo arheološki park rimske vile in ostale poti, ki vodijo k odkrivanju starega ribiškega mestnega jedra ter zaledja Istre.

Na novo prenovljen hotel Haliaetum in hotel Mirta bosta poskrbela za udoben spanec, dobro hrano in raznorazne animacije za otroke in odrasle. Če si poleg sprostitve od morja in sredozemske narave želite še več, se boste lahko potopili v Wellness & Spa Mirta, ki ima tudi prenovljen bazen z ogrevano morsko vodo.

Odlično ponudbo za namestitev, ki vam bo pričarala čudovit pomladni oddih, sledite TEJ POVEZAVI.

Odlično ponudbo za Hotela Haliaetum in Mirta
si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI

 

Foto: Megabon, Shutterstock

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

 

PREBERITE ŠE: 20 nepozabnih dogodivščin, ki jih morate v Sloveniji in pri naših sosedih doživeti to pomlad

 

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.