10 mest z najlepšo božično okrasitvijo v Evropi 2021

Evropska mesta se decembra preoblečejo v miljone majhnih lučk, okrasijo z visokimi smrekami in ponujajo živahne praznične sejme. Vsaj dve mesti bomo zagotovo lahko obiskali še letos, ostala pa lahko (zaenkrat) občudujemo preko fotografij in videov. Katera so letos najlepše okrašena mesta v Evropi?

Opatija, Hrvaška

Letos se je med najlepše okrašena mesta v Evropi visoko povzpela Opatija. Prijetna klima ob morju, luksuzno okrašene ulice, odmev božičnih pesmi in vonj po kuhanem vinu, bodo navdušili tudi najbolj zahtevne goste.

Talin, Estonija

Talin je dom večkrat izglasovanemu najlepšemu sejmu v Evropi. Kot bi prišel naravnost iz snežene krogle, ga obdajajo zgodovinske stavbe, očarljive stojnice z avtentičnimi izdelki pa so zbrane okoli visoke božične jelke. Sejem z dolgo tradicijo in občutkom udobja umešča Talin med najlepše okrašena mesta v Evropi tudi letos.

Praga, Češka

Majhen sejem v srednjeveškem središču Prage bo očaral vse, ki obožujete romantiko, intimo in oblutek domačnosti.

Edinburg, Škotska

V Edinburgu vsakega decembra zažari na milijone lučk, ki utripajo v ritmu glasbe. Edinburg bo navdušil vse, ki imate radi ekstravaganco.

Zagreb, Hrvaška

Zagreb se zadnja leta vedno uvrsti na lestvico in tudi letos je tako. Obisk sejma pri naših sosedih je nekaj posebnega. Obiščete ga lahko tudi z avtobusom po posebni ceni.

Gdansk, Poljska

V Gdansku decembra celo mesto zaživi v posebni pravljici. Ulice se preimenujejo v čokoladne in cimetne, po mestu se sprehajajo Snežena kraljica in škratje.

London, Anglija

Praznični London je nekaj posebnega. Atmosfera, ki jo ustvari okrasje po vsem mestu je neprimerljiva z manjšimi mesti. London decembra z vsemi kotički diha praznike.

Madrid, Španija

Ne enega, Madrid decembra odpre kar 4 božične sejme. Izbira je raznovrstna, posebnost pa je še ta, da sejem lahko podnevi obiščete pod toplim soncem.

Budimpešta, Madžarska

Budimpešto ste na seznamu zagotovo pričakovali. Poleg Zagreba je to najbolj priljubljen božični sejem v naši bližini.

Kopenhagen, Danska

Božič v Kopenhagnu v popolnost zajema koncept Hygge. Prijetna osvetlitev, toplina, sproščenost in dobra družba so recept za čudovite praznike.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Ideja za predbožično doživetje: Gasparijeve jaslice v naravni velikosti

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.