6 turističnih paketov, s katerimi boste doživeli očarljivo Prlekijo

Prlekija je gričevnata pokrajina med Dravo in Muro, ki vsakega obiskovalca navduši z zgodovino, kulturo, naravnimi danostmi in hudomušnostjo prebivalcev. Da bi svojo pokrajino predstavili še bolje, so se Prleki združili in nastala je Turistična zadruga Prlekija. Pripravili so 6 turističnih paketov, ki bodo navdušili vsakega obiskovalca.

Vsega po malo s Kolesarskim paketom 

Kolesarski paket vključuje nastanitev, ki delujejo pod imenom Turistična zadruga Prlekija. Vsi ljubitelji kolesarjenja boste v slikoviti Prlekiji prišli na svoj račun. Na voljo imate 135 km kolesarskih poti, ki so tematsko obarvane in različno zahtevne. Za vsako pot je izdelan zemljevid s traso ter z vsemi znamenitostmi in gostinsko ponudbo na določeni trasi. Najbolj znana in obiskana je zagotovo Vinska kolesarska pot, ki poteka vzdolž vinsko turistične ceste Jeruzalem in meri 20km. V sklopu Kolesarskega paketa, boste na kolesarjenje odšli s kolesarskim društvom MTP Prlekija. Na poti se boste ustavili na degustaciji vina, obiskali lončarstvo Žuman, paket pa vključuje tudi namakanje v Biotermah.

Hedonistično doživetje s Senior paketom

Senior paket razvaja dame in gospode z nočitvijo za dve osebi na Turistični kmetiji Vrbnjak, v Apartmajih Silva, Apartmajih Kreft ali na farmi Frank Ozmec (glede na razpoložljivost). Vključuje zajtrk, degustacijo vina in obisk zadružne trgovine. V sklopu paketa si bodo obiskovalci lahko ogledali delovanje Čebelarstva Tigeli in lončarstva Žuman. Za piko na i pa bodo goste razvajali z vstopnicami za namakanje v toplih Biotermah, kjer bodo imeli vključeno tudi kosilo. 

Spoznavanje zgodovine s Kasaškim paketom

Prlekija ne slovi samo po slovi po svoji domači kulinariki in pridelavi vrhunskih vin. Doživite lahko še veliko več. Kasaški paket je odlična izbira za vse, ki radi destinacijo podrobno spoznate. Poleg nastanitve pri enem od ponudnikov Turistične zadruge Prlekija, vsebuje paket še obisk Lončarstva Žuman, Čebelarstva Tigeli, Kasaškega muzeja, kopanje in kosilo v Biotermah in še Tinkovo izobraževalno pot po mestu Ljutomer.

Preizkusite prleške specialitete s Kulinaričnim paketom 

Uživate v dobri hrani? Prlekija vas ne bo razočarala. Poleg bogate kulinarične ponudbe, najdete v Prlekiji tudi odlično trgovino z lokalnimi dobrotami. Poleg dveh noči za dve osebi in obiska trgovine, boste v sklopu paketa lahko uživali v kosilu s prleškimi specialitetami, večerjali v nastanitvi Frank Ozmec z degustacijo, se udeležili dveh degustacij vina, se sprehodili po vinski cesti, se vozili s kočijo in obiskali Čebelarstvo Tigeli. Paket za vse, ki znate uživati v okusih domače, lokalne hrane.

Raziskovanje Prlekije z Vinskim paketom 

Uživate ob kozarcu vina? Prlekija je priznana vinorodna dežela, dom vrhunskih vin. Paket vkljupuje polpenzion (zajtrk in večerjo pri Franku Ozmecu), ogled zadružne trgovine in enoteke z degustacijo, degustacijo pri Vinarstvu Kovačič, degustacijo pri Vino Maro ali pri Frank Ozmec in sprehod po vinski cesti na Jeruzalemu. Oddih z eno nočitvijo, ki ga boste želeli podaljšati. 

Najdaljši oddih s Termalnim paketom 

Termalni paket vključuje kar 3 noči za 2 osebi v Hotelu Bioterme. Poleg neomejenega kopanja v termalni vodi, boste v sklopu paketa lahko obiskali čebelarstvo Tigeli, se preizkusili na posebni delavnici na kmetiji Paldauf, nakupovali v zadružni trgovini, degustirali vino ter se podali na sprehod po vinski cesti na Jeruzalemu. Odličen paket za vse, ki radi združite sprostitev v topli vodi s prijetnimi dogodivščinami. 

 

Vas mika, da bi raziskali Prlekijo s sebi najdražjo osebo? Svoj paket si lahko izberete na tej povezavi. 

 

Foto: Megabon, Unsplash, Visit Prlekija, Anja Oman

PREBERITE TUDI: “Denok si priša!” ali Kako dobro poznate Prlekijo?

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.