3 super ideje za izlet na deževen vikend

Pred vami je po vsej verjetnosti precej deževen vikend. To pa ni nujno razlog, da ostanete doma. Pripravili smo nekaj idej, da bo vaš izlet na deževen vikend poln zabave, sprostitve ali novih znanj.

Tehnopark Celje – svet iluzij, izzivov, preizkusov in tehnologije za otroke in odrasle 

Tehnopark Celje morate obiskati. Sami, z otroki, s prijatelji, z vsemi, ki jih poznate! Čakata vsa dve nadstropji iluzij, izzivov, preizkusov, tehnologije in pogleda v prihodnost. V tehnoparku boste preživeli 2 – 3 ure, se veliko novega naučili, se preizkusili v virtualni realnosti in stremeli v govorečega robotka.

Park se nahaja v že od nekdaj ikonični mestni stavbi Celja, v nekdanji veleblagovnici Tehno Merkator. Prenovljena stavba je lansko leto odprla vrata kot prvi park za spodbujanje znanosti, tehnologije in inovativnosti v Sloveniji. V Tehnoparku Celje želijo vzpodbuditi zanimanje za znanost in tehnologijo. Obiskovalci boste z obiskom parka pridobili neposredno izkušnjo iz naravoslovja in tehnologij. Pridobili boste zavedanje, kakšen pomen ima razvoj tehnologij za naše življenje in za svet v katerem živimo.

Tehnopark Celje bo idealen izlet na deževen vikend, združite pa ga lahko še z našimi predlogi za Celje in 7 odličnih krajev, ki jih tam nikakor ne zamudite.

Slovenske terme – potopite se v toplo zdravilno vodo

Slovenija je polna čudovitih termalnih parkov, ki skrbijo za zdravje, sprostitev in užitek telesa in duha. Topli bazeni, savne, jaccuzziji, ponudba masaž in ostalih tretmajev, bodo poskrbeli za vikend polnjenja baterij. Terme Čatež, Rimske Toplice, Terme 3000, Rogaška Slatina, Ptuj, … katerekoli boste izbrali, povsod vam bo lepo.

Slovenske terme svojo wellness ponudbo dopolnjujejo tudi z bogato kulinariko. Prepustite se razvajati. Je kaj lepšega kot opazovanje dežnih kapljic iz toplega zavetja, ko vas strežejo od spredaj in zadaj?

Za družine priporočamo Terme 3000, Terme Čatež, Terme Olimia. Za bolj umirjen vikend pa Rimske Toplice. Ugodnejšo ponudbo za slovenske terme si oglejte TUKAJ 

Foto: Terme Čatež

Tehniški muzej Slovenije – neštete zgodbe, ki jih pripovedujeta tehniška dediščina in narava izlet na deževen vikend 

Dobra ideja za izlet za otroke in odrasle je vsekakor tudi Tehniški muzej Slovenije v gradu Bistra. Navdušil vas bo sprehod po čudovitem gradu, med zbirko Titovih avtomobilov in napravami, ki pričajo o razvoju kmetijstva. Odkar so muzeji in galerije ponovno odprli svoja vrata, si je v Tehniškem muzeju Slovenije (TMS) mogoče ogledati več razstav, ki obiskovalce seznanjajo z bogato domačo tehniško tradicijo in dediščino.

V Bistri je tako prvič na ogled razstava medicinskih instrumentov in pripomočkov. V muzejskem kompleksu na prostem si lahko ogledate fotografsko razstavo Z vami že 70 let: Tehniški muzej Slovenije 1951–2021, v živo pa sta na ogled tudi razstavi Tehnika za šport, ki predstavlja presek slovenskih športnih proizvajalcev za aktivnosti na kopnem, v zraku in vodi, ter Robot.si, ki ponuja vpogled v začetke slovenske industrijske robotike.

Več o razstavah in muzeju si preberite TUKAJ 

Preverite odlično ponudbo za koriščenje novih turističnih bonov v Sloveniji TUKAJ

PREBERITE ŠE: Tako je videti prihodnost slovenskega turizma

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.