Rimske terme: Zdravilni učinki termalne vode, ki so jih poznali že Rimljani

Letošnje poletje bo potovanje v tujino nekoliko oteženo, v nekatere države celo nemogoče. Zato smo se odločili, da to obdobje izkoristimo za podrobno raziskovanje slovenskih kotičkov. Tokrat vas vabimo v Rimske Terme.

Priporočamo Rimske Terme, saj se ponašajo z nadvse estetskim in mirnim ambientom, kjer se boste počutili kot pravi Rimljani. Terme so obkrožene z naravo, kar zagotavlja umirjeno druženje na svežem zraku v zunanjih ogrevanih bazenih, ali pa uživanje v notranjem delu s pogledom na zeleno okolico.

img_0064

Poleg kopanja si lahko privoščite tudi sproščujoče tradicionalne masaže v wellnessu ter se znebite stresa, ki se je morda nabral v vašem telesu. Tudi lepotni tretma je bolj zabaven v družbi, zato lahko izkoristite prijetno druženje s pomlajevalnimi in relaksacijskimi terapijami.

Popolna sprostitev v srcu narave

V Rimskih Termah izvira tudi termalna voda z zdravilnimi učinki. Ker so se pomembnosti “zdravega duha v zdravem telesu” zavedali že Rimljani, so se redno negovali v kopališčih in spajih. Termalno vodo, ki vre iz Amalijinega vrelca lahko tudi pijete, saj bo dobro vplivala na vaš imunski sistem,  odlična pa je tudi za hidracijo kože.

rimske

Rimske Terme so iz rimskih časov ohranile prav vse zdravilne in antistresne učinkovine, ki so skrbele za zdravje in lepoto ter sijočo kožo Rimljank, zakaj si torej ne bi privoščili vsaj enega rimskega dne na leto?

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

PREBERITE ŠE: Idrija niso samo čipka in žlikrofi: To je 10 odličnih razlogov, zakaj tja na izlet

Foto: Rimske Terme

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.