Velika planina: Ideja za aktiven planinski oddih z družino ali prijatelji

Velika planina je čudovita slovenska destinacija, ki bo hitro napolnila vaše baterije in navdušila s svojo avtentičnostjo in domačnostjo.

Hiter tempo, ki nas spremlja doma in v službi od nas zahteva, da si vsake toliko vzamemo čas zase ter se odmaknemo od računalnikov, televizije in drugih pametnih naprav. Po zdravstvenih priporočilih bi se morali gibati vsaj pol ure na dan oziroma dobre 3 ure na teden, ker pa nekaterim uspeva, drugim ne. Ravno zato si je vsaj enkrat tedensko dobro vzeti čas za oddih v naravi in Velika Planina je kot nalašč za to. Preverite, kaj vse lahko tam počnete.

velika_planina_shutterstock_246384553

Odličen vikend oddih zagotavlja Velika planina, ki je lahko dostopna, ob enem pa popolnoma odmaknjena od stresnega mestnega okolja. Prostrani pašniki, na katerih se pasejo krave in majhne pastirske hišice, ki so posejane na vsakih nekaj 100 metrov, dajejo vtis popolnega stika z naravo in zagotovo se boste tu lahko nadihali čistega svežega zraka.

Idilično pastirsko hiško lahko na Veliki planini najamete že za 29,75 evrov na noč na osebo!

Narava in nepozabna paša za oči Velika planina

Povprečna višina Velike planine je 1500 metrov nadmorske višine, njen najvišji vrh pa se imenuje Gradišče ter dosega višino 1666 metrov nadmorske višine. Alpsko sliko dopolnjujejo kraške vrtače in drugi pojavi, ki popestrijo zeleno pokrajino. V dolini pa vijuga kristalno čista Kamniška Bistrica.

velika_shutterstock_256613788

Na Veliko planino se je mogoče podati z večih smeri. Če želite malce pogoljufati, lahko planoto dosežete tudi z nihalko iz doline Kamniške Bistrice. Cena odrasle povratne vozovnice znaša 17 evrov, otroci, študentje in upokojenci pa bodo zanjo odšteli nekaj evrov manj.

Idilično pastirsko hiško lahko na Veliki planini najamete že za 29,75 evrov na noč na osebo!

Pastirska izkušnja v lesenih kočah

Z popoln oddih na svežem zraku lahko s prijatelji ali družino najamete eno izmed urejenih pastirskih koč ter v objemu narave izkusite umirjeno planinsko življenje. Žgancev, kislega mleka in štruknjev na Planini ne manjka, zato si privoščite tudi obilico slovenske okusne hrane.

velika_shutterstock_373902859

Velika planina je odlična izhodiščna točka za umirjene sprehode, kolesarstvo ali pa bolj aktivne pohodniške podvige. Predvsem pa je zdravo okolje za umiritev, čiščenje telesa in sprostitev od stresnega življenja.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

velika_shutterstock_153580424

Foto: Shutterstock

Preberite še: Ti poleti bodo kmalu mogoči z ljubljanskega letališča Jože Pučnik

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.