Ti poleti bodo kmalu mogoči z ljubljanskega letališča Jože Pučnik

Koronavirus je spremenil mnoge plane za potovanja v letu 2020. A kot kaže, bo potovanje z ljubljanskega letališča Jože Pučnik kmalu spet mogoče.

Marsikdo je imel v letošnjem letu visoko leteče plane za raziskovanje sveta. A širjenje novega koronavirusa ga precej spremenilo in celo onemogočilo. Pandemija je namreč popolnoma ohromila svet in večina držav je popolnoma zaprla meje zunanjim obiskovalcem. V Sloveniji smo pred dnevi že razglasili konec epidemije, a zaenkrat letalski prevoz še vedno stoji.

Z letališča bo mogoče leteti na spodnje destinacije

Na uradni strani ljubljanskega letališča Jože Pučnik so zapisali: “Zaradi posledic epidemije virusa covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Ljubljansko letališče je za potniški promet ponovno odprto od 12. maja. Odkar je vlada preklicala prepoved opravljanja mednarodnega letalskega potniškega prometa,” pišejo. “Vsem, ki bi morali v naslednjih dneh potovati prek ljubljanskega letališča, svetujemo, da se o statusu njihovega leta ali podrobnejših informacijah pozanimajo pri letalskem prevozniku ali prodajnem mestu, kjer so kupili letalske vozovnice,” še navajajo na spletni strani.

V nadaljevanju na strani letališča Jože Pučnik, ki ga najdete tudi pod imenom Fraport, razlagajo: “Večina od 17 prevoznikov, ki bi morali v normalnih razmerah v poletnem voznem redu ponujati lete z ljubljanskega letališča, je vrnitev povezav napovedalo za drugo polovico junija in julij. Po trenutnih napovedih in informacijah o možnostih rezervacij letov na spletnih straneh prevoznikov naj bi bile ponovno vzpostavljene povezave:

  • v juniju: Frankfurt z Lufthanso, Podgorica z Montenegro Airlines, Bruselj z Brusels Airlines in Wizz Air (na Charleroi), Amsterdam s Transavio in Pariz z Air France,
  • v juliju: Varšava z LOT Polish Airlines, Istanbul s Turskih Airlines, Berlin in London z easyJet ter Kijev z Windrose in Tel Aviv z enim od izraelskih prevoznikov,
  • v avgustu: Munchen z Lufhanso, Moskva z Aeroflotom in London z British Airways,
  • v septembru: Zürich s SWISS. “

Več lahko preberete na uradni strani letališča.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: To so države, katerih meje lahko trenutno prehajamo brez posebnih omejitev

Foto: Photo by Pascal Meier on Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.