To so države, katerih meje lahko trenutno prehajamo brez posebnih omejitev

Države počasi odpirajo svoja vrata državljanom tujih držav. Čez te meje lahko trenutno prehajate brez posebnih omejitev.

Koronavirus je dodobra spremenil tempo življenja v letu 2020 in čeprav smo Slovenci že razglasili konec epidemije, še vedno ne moremo popolnoma prosto potovati, kakor smo bili vajeni pred razširitvijo virusa Covid-19. Omejitve in prepovedi se sicer postopoma sproščajo in ukinjajo. Maske so obvezne le še na nekaterih javnih mestih, pred dnevi pa so se odprle tudi slovenske meje. Nemoteno tako lahko sedaj prehajamo v vse sosednje države, ker pa je Vandraj popotniški portal, nas je seveda zanimalo, kako je z drugimi državami.

Poklicali smo na Policijo in povprašali, kako je z ostalimi omejitvami in v katere države lahko poleg naših sosed vstopimo Slovenci. Seznam objavljamo nekaj vrstic nižje. Sicer pa so nam na Policiji še prijazno razložili, da je vsakič, ko smo v dilemi, najbolje, da aktualne podatke preverimo na strani NIJZ in uradni spletni strani zunanjega ministrstva (kliknite na povezavo). Situacija o odprtju in zaprtju mej je namreč v tem času precej spremenljiva. Trenutno pa lahko brez posebnih omejitev, obvezne karantene in podobnih ukrepov Slovenci prestopamo meje 17 držav, ki jih naštevamo spodaj.

Hrvaška
Madžarska
Avstrija
Bolgarija
Ciper
Češka
Estonija
Finska
Nemčija
Grčija
Islandija
Latvija
Litva
Lihtenštein
Norveška
Slovaška
Švica

V Srbijo in Bosno še ne meje

Za prehajanje bosanske in srbske meje, glede katerih na Policiji pravijo, da je trenutno največ vprašanj, prehod brez omejitev za naše državljane trenutno še ni mogoč. Bomo pa sproti poročali, ko izvemo kaj novega.

Zgornji seznam seveda velja za mejne prehode na kopnem, saj je letalski promet trenutno še vedno precej ohromljen. Kako je trenutno z letalskimi prevozi z Brnika, pa lahko preverite tukaj.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: “Tisti, ki radi raziskujemo kotičke Slovenije ali sveta, bomo to še naprej počeli”

Foto: Photo by Leio McLaren (@leiomclaren) on Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.