Anja Fir je simpatična Belokranjka, ki smo jo spoznali v deveti sezoni priljubljenega kuharskega šova MasterChef Slovenija. Laskavi naziv MasterChef, pokal in nagrada 50.000 evrov so ji ušli le za las.
“Sem včasih nerodna in dokaj zadržana Belokranjka, ki večino dni razmišlja o kuhanju, ta razmišljanja pa testira na filmskih večerih s prijatelji. Rada potujem in odkrivam mesta ter kulinariko lokalcev, spijem preveč kave, najraje jem sladoled pozimi, berem, igram ukulele in vsake toliko vzamem v roke violončelo, da vidim, če še znam spraviti zvok iz njega,” se je v priljubljenem kuharskem šovu MasterChef Slovenija na POP TV predstavila Anja Fir.
No, nerodnosti in zadržanosti sicer nismo opazili, pokazala pa je, da ji gre vihtenje kuhalnice odlično od rok, dobro pa se znajde tudi v vlogi vodje. Radi jo spremljamo tudi na Instagramu, kjer deli domače recepte, pa tudi utrinke z vsakdanjega življenja in potepe v nove kraje.
Na Instagramu jo najdete za profilom @anjafir, kjer je delila slasten recept za skutne njoke s šparglji. Kako jih pripravite?
SESTAVINE ZA 2 OSEBI
NJOKI:
250 g skute
1 jajce
20 g naribanega parmezana
75 g moke
sol, poper
muškatni orešček
meta
OMAKA:
100 g špargljev
1 šalotka
20 g masla
sol, poper
parmezan
POSTOPEK
- Skuto v posodi premešate in dodate jajce. Pregnetete, da dobite gladko maso.
- V zmes dodate parmezan, moko, sol, poper, nariban muškatni orešček in nekaj sesekljanih lističev mete, ki poskrbijo za svežino. Premešate in nadevate v dresirno vrečko.
- Na olivnem olju prepražite drobno narezano šalotko. Dodate na kolobarje narezane šparglje in pražite 5 minut. Solite in poprate.
- Njoke brizgate iz vrečke v slan krop in kuhate, dokler ne priplavajo na površje.
- Špargljem dodate žlico masla in zajemalko vode, v kateri so se kuhali njoki, da dobite gladko omako. Dodate njoke in premešate. Na koncu dodate še parmezan in limonino lupinico. Dober tek!
VIDEO dišečega končnega izdelka si poglejte v Anjini objavi:
FOTO: Anja Fir (@anjafir)


