Če razmišljate kam na družinske počitnice z otroki, vas tokrat pošiljamo v Prlekijo v Terme Banovci. Okolica Banovec ne slovi samo po mineralni in termomineralnih vodah, temveč tudi po vrhunskih sortnih vinih, izbranih sirih, iskrih kasačih, prelepih lončarskih izdelkih in številnih izletniških možnosti tako za velike kot za majhne.

Gostoljubni gusar Edi

Terme Banovci slovijo po zanimivih animacijskih programih za otroke. Poleg gusarja Edija, ki otroke uči slediti svoji raziskovalni žilici, se mu v različnih letnih časih pridružijo še druge maskote, s katerimi otrokom ni nikoli dolgčas, ne ob bazenih ne na suhem.

Gusar Edi je pred mnogimi leti na eni izmed svojih osvajalskih plovb po Panonskem morju po naključju odkril Banovce. Ko je spoznal prijaznost in toplino prebivalcev Prlekije, je sklenil za vedno ostati v Termah Banovci. Gostoljubnosti pa se je nalezel tudi sam, zato pogosto gosti druge maskote (detektiv Franček, banovske čarovnice, krumpeki). Otroke uči prijaznosti, skupinskih aktivnosti in pristnih odnosov.

To so kraji, kjer cela družina lahko zaposli svoj raziskovalni duh

Babičev mlin v Veržeju

Nekoč je Mura poganjala sto mlinov, danes je od starih rečnih mlinov tu le še Babičev mlin pri Veržeju. Družinski izlet na Babičev mlin je nepozabno doživetje in prava atrakcija za najmlajše.

Čebelarski muzej v Krapju

Da bo obisk še slajši, priporočamo ogled čebelarskega muzeja na Krapju, kjer vam bodo prikazali stare načine pridobivanja medu ter vam priredili degustacijo meda in medenih izdelkov. Glavna atrakcija je star čebelnjak osmero kotne oblike s panji, saj je star 112 let.

Grajsko Goričko

Izlet v goričko ponuja uživanje v lepi pokrajini Goričkega. Z enega griča, na drugega in spet na tretjega pa spet v dolino. Pojdite naokoli po Goričkem . Neokrnjena narava in pristna domača hrana sta sinonim za te zelene kraje severovzhodne Slovenije.

Kasaške dirke v Ljutomeru

Kasaški šport in konjske dirke sooblikujejo utrip življenja v Prlekiji. Poletje je zaznamovano s konjskimi dirkami, ki so vrhunec nedeljskih popoldnevov.

Ljutomer z vinorodni okolišem Jeruzalema

Med potepanjem po Ljutomeru in vinorodnem okolišu Jeruzalema, bodo navdušeni vsi ljubitelji pogleda na vinograde in pa seveda dobre vinske kapljice.

Orhideje in tropski vrt Dobrovnik

Obiščite kraj, kjer vas bo vedno pričakalo tropsko poletje. V vrtu lahko poleg številnih botaničnih vrst orhidej občudujete zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta. V 6 metrov visokem objektu boste lahko od blizu videli številne rastline, ki jih poznate iz vašega vsakdana: banane, avokado, vanilija, papaja, mango, ananas, ilang, taro, ingver, karambola ter številne druge. Iz vrta lahko pokukate v proizvodnjo, kjer vsak dan zacveti okoli 4000 orhidej.

Rekreacija in kolesarski izleti za vso družino

Če želite svoj družinski oddih aktivno popestriti, je Prlekija idealna destinacija.  V Termah Banovci ima vsa družina kaj početi, saj je možnosti za rekreacijo ogromno. V kompleksu Term Banovci se nahajajo teniška in odbojkarsko igrišče ter fitnes. Prleška pokrajina pa je tudi izredno primerna za kolesarjenje. Kolesarske poti v okolici so primerne za otroke, bolj izkušeni kolesarji pa se lahko podajo v vinorodne griče v bližini.

# Pot sivih čapelj je kolesarska pot se izključno odvija po ravnici, je najlažja in je dolga 12 km. Med potjo si je potrebno ogledati gnezdišče sivih čapelj, ki je edino na prleški strani Mure. Spotoma vam pogled šine na bližnje hribe na gorice, po slemenih posejane z visokimi topoli.

# Na Vardovi poti si lahko ogledate Vardov grad, po katerem je tudi dobila ime in od koder je lep pogled na prleško ravnico, vinograde in ribnike z labodi. Obiščete lahko kmečki turizem na poti in lončarsko delavnico. Pot je dolga nekje 11 km in je med lažjimi.

# Srednje zahtevna Vinska pot je dolga 20 km je namenjena vsem, ki imajo radi žlahtno prleško kapljico. Pot poteka po Vinsko turistični cesti Jeruzalem, kjer so vinotoči, kmečki turizem, vinski hram in muzej Ralo ter rojstna hiša Franca Miklošiča, jezikoslovca svetovnega pomena.

# 20 km dolga Poljska pot je speljana med prleškimi polji.

# Štrkova pot je dolga 31 km in je srednje zahtevna in pelje po obeh straneh reke Mure, kjer je možno opazovati svet Prekmurja, kajti brod na Muri vas popelje čez reko in obratno. Na drugi strani reke si lahko ogledate Kmečki, kovaški, čebelarski in büjraški muzej, v katerem so predstavljena orodja za življenje Prlekov in Prekmurcev v preteklosti in sedanjosti.

# Ena izmed najzahtevnejših poti je Grossmannova pot dolga 41 km in je speljana po ravnici in gričih, poteka mimo Gajševskega jezera, mnogih mlinov in kopališča Bioterme v Moravcih v Slovenskih goricah.

V objemu prleške ravnice, razgibanih vinorodnih gričev, ob obronkih reke Mure vas pričakujejo Terme Banovci s posebno Megabon ponudbo. Za 2x polpenzion za 2 osebi, neomejeno kopanje v termalnih bazenih, možnost celodnevnega kopanja tudi na dan odhoda, boste odšteli le 156 €

terme_banovci

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.