Mamice svetujejo: Kam na smučanje z otroki?

Se odpravljate na smučanje z otroki in ne veste, kako izbrati najboljšo destinacijo? Mamice so pripravile sedem top nasvetov, ki lahko tudi vam pomagajo pri odločitvi.

Da ne boste predolgo iskali destinacije za smučanje z otroki, sledite trikom mamic in med pestro smučarsko ponudbo najdite najboljšo za vašo družino.

#1 Na smučanje z otroki doma ali čez mejo?

Destinacija je najpomembnejša, ko načrtujete smučanje z otroki. Odvisno od starosti vaših otrok in njihovih karakternih lastnosti (npr. kako radi se vozijo v avtu), najprej določite bližino od doma. Preverite tudi, da ni predaleč najbližja zdravniška pomoč in lekarna, če bi ju potrebovali.

#2 Lažje proge ali zahtevnejše?

Smučišče naj odraža smučarske sposobnosti vaše družine in vaše želje. Se radi vozite z gondolami, ker so gneče manjše, ampak je potrebno smuči odpenjati? Raje smučate tam, kjer je več širokih prog in je smučišče bolj pregledno? Ali iščete več prog, ki bodo primerne za vaše otroke? Pretehtajte, kaj je najboljše za vas.

#3 Brez transporta do smučišča

Verjetno vam bo veliko lažje, če z otroci ne boste preveč časa porabili za transport iz nastanitve do smučišča in porabili veliko energije za nošenje (tudi njhove) opreme. Zato je veliko boljše, če iščete takšne nastanitve, kjer skorajda odprete vrata in lahko že takoj smučate. Ali pa se, kadarkoli želite, vrnete nazaj za počitek, prigrizek, po oblačila ipd. Tako boste potrebovali tudi manj prtljage na smučišču.

#4 Hotel ali apartma?

Sami tudi dobro veste, ali vaši družini bolj ustreza hotel ali kakšna druga nastanitev. Raje kuhate sami ali vam veliko bolj ustreza to, da vas slastni obroki kar čakajo?

#5 Po smučanju prija kopanje

Dobro je tudi, da se odpravite nekam, kjer lahko z otroci poleg smučanja počnete še druge aktivnosti. Si denimo privoščite kopanje v bazenu, razvajanje v jacuzziju, masažo …

#6 Smučarska šola ali varstvo

Če so otroci starejši od štirih let, boste morda razmišljali, da jih boste vpisali v smučarsko šolo in si tako zagotovili nekaj ur samo zase in za partnerja. Ponekod v hotelih ponujajo tudi varstvo in razne animacije za otroke. O slednjem velja tudi razmisliti, če bi radi preživeli kakšno uro samo s partnerjem.

#7 Izposoja opreme

In če si smučarske opreme ne boste zagotovili pred odhodom, prav tako preverite, ali si lahko vse potrebno sposodite na smučišču.

 

Foto: Pixabay

 

Preberite še:

5 razlogov, zakaj je smučanje nekaj najboljšega za vas

 

Zimska doživetja na avstrijskih smučiščih za vso družino

Zima že trka na naša vrata. Tudi zaradi prazničnega vzdušja je to čas, ko se še posebej posvetimo druženju z najbližjimi v toplem zavetju doma ali na izletih, nadvse primeren pa je za aktivne počitnice, uživanje v smučanju in drugih zimskih športih. Če še niste rezervirali svojega zimskega dopusta, a si želite svojo družino popeljati na lepše, ste športni navdušenci ali pa imate le radi čudovite razglede, dolge sprehode po slikoviti pokrajini in odlično kulinariko, je pravi naslov za vas naša soseda Avstrija , kjer je v 71 regijah kar 800 zimsko-športnih krajev, ki slovijo po urejenosti, sodobnih kompleksih ter pestri ponudbi in nešteto možnostih za zimske radosti ali sprostitev za vsakogar.

Foto: Schultz Gruppe ©

Foto: Schultz Gruppe ©

Med njimi so najbolj priljubljena znana smučarska središča, kjer odprtje sezone – to je med koncem septembra in sredino decembra, odvisno od lege –, pozdravijo s prireditvami in praznovanji, medtem ko so ledeniška smučišča odprta vse leto. Zabava sredi snežne idile je dostopna tako rekoč vsakomur, saj so za obiskovalce na izbranih destinacijah pripravili cenovno ugodne pakete, ki vključujejo vse od nastanitve in prehrane v vrhunskih hotelih do smučarskih vozovnic ter dostopa v centre dobrega počutja.

Foto: Ikarus ©

Foto: Ikarus ©

Podajte se v Kreischberg, najbolj priljubljeno smučarsko območje v regiji Murau-Kreischberg, kjer vas čaka obnovljeni Funpark, namenjen prostemu slogu, z dirkalno progo in progo za tubing; v hiše in koče počitniških parkov Landal Ski Life – nam najbližja sta tista na Katschbergu in Badkleinkircheimu, na smučišče Hochpustertal v Sillianu na Vzhodnem Tirolskem, kjer vas bo očaral s soncem obsijan pogled na Dolomite, ali na Großglockner Resort Kals-Matrei, največje smučarsko središče v regiji z ekskluzivnimi progami za karving in prosti slog ter zahtevne spuste v dolino.

Foto: Bergbahnen Wagrain ©

Foto: Bergbahnen Wagrain ©

Na Mölltalu, kjer je sneg zagotovljen vse do maja, lahko z najvišje ležečega avstrijskega zimskega vrta občudujete vrhove tritisočakov, okušate slastne koroške specialitete in kupite vozovnico Ski) Hit Osttirol za osem smučarskih območij Koroške in Vzhodne Tirolske. V regiji Beljak se spustite po progah Osojščice in Tromeje, obiščete termalni svet, božični sejem, drsališče, sankališče ali tečete na smučeh v areni Alpen, najbolj sončna in do družin prijazna regija Katschberg pa vas pričakuje s kar 70 kilometri prog, otroško deželo Katschi’s Kinderwelt ter s posebno adventno pohodniško potjo.

Foto: Landal Green Parks GmbH ©

Foto: Landal Green Parks GmbH ©

Vsaka izmed destinacij se ponaša tudi s široko dodatno ponudbo. Kdor je smučar začetnik ali povratnik, lahko znanje individualno ali v skupini usvoji ali obnovi z usposobljenim učiteljem; tistim, ki ne smučajo ali si le želijo preizkusiti nekaj drugačnega, so na voljo smučarski tek, drsanje, sankanje, krpljanje, otroci in najstniki lahko koristijo številne popuste ter se družijo v posebnih klubih, namenjenih prav njim; poskrbljeno pa je tudi za varstvo za najmlajše. Razveselite sebe in svoje najbližje z nepozabnimi snežnimi doživetji v Avstriji ter s prijavo na e-novice spremljajte nadaljnje ponudbe in namige za še več oddihov, popuste ter nagradne gre.

Objava je promocijsko sporočilo.

Banovci – raj za družinske norčije

Če razmišljate kam na družinske počitnice z otroki, vas tokrat pošiljamo v Prlekijo v Terme Banovci. Okolica Banovec ne slovi samo po mineralni in termomineralnih vodah, temveč tudi po vrhunskih sortnih vinih, izbranih sirih, iskrih kasačih, prelepih lončarskih izdelkih in številnih izletniških možnosti tako za velike kot za majhne.

Gostoljubni gusar Edi

Terme Banovci slovijo po zanimivih animacijskih programih za otroke. Poleg gusarja Edija, ki otroke uči slediti svoji raziskovalni žilici, se mu v različnih letnih časih pridružijo še druge maskote, s katerimi otrokom ni nikoli dolgčas, ne ob bazenih ne na suhem.

Gusar Edi je pred mnogimi leti na eni izmed svojih osvajalskih plovb po Panonskem morju po naključju odkril Banovce. Ko je spoznal prijaznost in toplino prebivalcev Prlekije, je sklenil za vedno ostati v Termah Banovci. Gostoljubnosti pa se je nalezel tudi sam, zato pogosto gosti druge maskote (detektiv Franček, banovske čarovnice, krumpeki). Otroke uči prijaznosti, skupinskih aktivnosti in pristnih odnosov.

To so kraji, kjer cela družina lahko zaposli svoj raziskovalni duh

Babičev mlin v Veržeju

Nekoč je Mura poganjala sto mlinov, danes je od starih rečnih mlinov tu le še Babičev mlin pri Veržeju. Družinski izlet na Babičev mlin je nepozabno doživetje in prava atrakcija za najmlajše.

Čebelarski muzej v Krapju

Da bo obisk še slajši, priporočamo ogled čebelarskega muzeja na Krapju, kjer vam bodo prikazali stare načine pridobivanja medu ter vam priredili degustacijo meda in medenih izdelkov. Glavna atrakcija je star čebelnjak osmero kotne oblike s panji, saj je star 112 let.

Grajsko Goričko

Izlet v goričko ponuja uživanje v lepi pokrajini Goričkega. Z enega griča, na drugega in spet na tretjega pa spet v dolino. Pojdite naokoli po Goričkem . Neokrnjena narava in pristna domača hrana sta sinonim za te zelene kraje severovzhodne Slovenije.

Kasaške dirke v Ljutomeru

Kasaški šport in konjske dirke sooblikujejo utrip življenja v Prlekiji. Poletje je zaznamovano s konjskimi dirkami, ki so vrhunec nedeljskih popoldnevov.

Ljutomer z vinorodni okolišem Jeruzalema

Med potepanjem po Ljutomeru in vinorodnem okolišu Jeruzalema, bodo navdušeni vsi ljubitelji pogleda na vinograde in pa seveda dobre vinske kapljice.

Orhideje in tropski vrt Dobrovnik

Obiščite kraj, kjer vas bo vedno pričakalo tropsko poletje. V vrtu lahko poleg številnih botaničnih vrst orhidej občudujete zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta. V 6 metrov visokem objektu boste lahko od blizu videli številne rastline, ki jih poznate iz vašega vsakdana: banane, avokado, vanilija, papaja, mango, ananas, ilang, taro, ingver, karambola ter številne druge. Iz vrta lahko pokukate v proizvodnjo, kjer vsak dan zacveti okoli 4000 orhidej.

Rekreacija in kolesarski izleti za vso družino

Če želite svoj družinski oddih aktivno popestriti, je Prlekija idealna destinacija.  V Termah Banovci ima vsa družina kaj početi, saj je možnosti za rekreacijo ogromno. V kompleksu Term Banovci se nahajajo teniška in odbojkarsko igrišče ter fitnes. Prleška pokrajina pa je tudi izredno primerna za kolesarjenje. Kolesarske poti v okolici so primerne za otroke, bolj izkušeni kolesarji pa se lahko podajo v vinorodne griče v bližini.

# Pot sivih čapelj je kolesarska pot se izključno odvija po ravnici, je najlažja in je dolga 12 km. Med potjo si je potrebno ogledati gnezdišče sivih čapelj, ki je edino na prleški strani Mure. Spotoma vam pogled šine na bližnje hribe na gorice, po slemenih posejane z visokimi topoli.

# Na Vardovi poti si lahko ogledate Vardov grad, po katerem je tudi dobila ime in od koder je lep pogled na prleško ravnico, vinograde in ribnike z labodi. Obiščete lahko kmečki turizem na poti in lončarsko delavnico. Pot je dolga nekje 11 km in je med lažjimi.

# Srednje zahtevna Vinska pot je dolga 20 km je namenjena vsem, ki imajo radi žlahtno prleško kapljico. Pot poteka po Vinsko turistični cesti Jeruzalem, kjer so vinotoči, kmečki turizem, vinski hram in muzej Ralo ter rojstna hiša Franca Miklošiča, jezikoslovca svetovnega pomena.

# 20 km dolga Poljska pot je speljana med prleškimi polji.

# Štrkova pot je dolga 31 km in je srednje zahtevna in pelje po obeh straneh reke Mure, kjer je možno opazovati svet Prekmurja, kajti brod na Muri vas popelje čez reko in obratno. Na drugi strani reke si lahko ogledate Kmečki, kovaški, čebelarski in büjraški muzej, v katerem so predstavljena orodja za življenje Prlekov in Prekmurcev v preteklosti in sedanjosti.

# Ena izmed najzahtevnejših poti je Grossmannova pot dolga 41 km in je speljana po ravnici in gričih, poteka mimo Gajševskega jezera, mnogih mlinov in kopališča Bioterme v Moravcih v Slovenskih goricah.

V objemu prleške ravnice, razgibanih vinorodnih gričev, ob obronkih reke Mure vas pričakujejo Terme Banovci s posebno Megabon ponudbo. Za 2x polpenzion za 2 osebi, neomejeno kopanje v termalnih bazenih, možnost celodnevnega kopanja tudi na dan odhoda, boste odšteli le 156 €

terme_banovci

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.