Obiščite Božičkovo vas ob morju!

Zagotovo ste že slišali za družinski izlet, ko lahko Božička obiščete na severnem tečaju. Pa ste vedeli, da Božička lahko obiščete tudi bližje nam? Kar ob morju?

V Šibeniku se poznan družinski hotel že nekaj let zaporedoma posebej potrudi za decembrsko božično pravljico za otroke in odrasle. Od druženja z Božičkom in palčki, do ustvarjalnih in kulinaričnih delavnic, božičnega disca, mini golfa, drsanja, … zabave nikoli ne zmanjka!

Čaroben decembrski program v družinskem hotelu

December v Hotelu Amadria Park Kids Andrija s čarobnim program skrbi za nepozabno pravljico. Poleg redne jutranje joge in maskote medveda ob zajtrku in večerji, v decembru v hotelu poteka poseben adventni program. Poleg drsališča in božičnega mini kluba z delavnicami, ki poteka vsak dan med 10. in 18. uro, je tam možno tudi druženje z Božičkom in palčki, kulinarične delavnice in izdelava prazničnih voščilnicZvečer pa je čas za Xmas Mini Disco in filmske večere z božičnimi filmi ob kokicah in soku. 

Medtem ko je za otroke več kot dobro poskrbljeno, se starša lahko sproščata v bazenih in savnah Wellnessa Mediterranean Garden.

Poglejte ponudbo za Amadria Park Kids Hotel Andrija TUKAJ.

Pravljičen družinski hotel

Amadria Park Kids Hotel Andrija je hotel specializiran za zabavo otrok. Njihov bogat animacijski program, ogrevan bazen z morsko vodo in odlična lokacija tik ob vodi, privabljajo družine iz celotne regije. Čeprav je zabava tam vedno vrhunska, decembra pripravljajo še posebej bogat božični program, ki mu težko najdemo primerljivega.

Bivši hotel Andrija, ki se je osredotočil na družine

Hotel Amadria Park Kids Andrija se nahaja v Šibeniku, le 50 m od 4 km dolge plaže. Hotel je idealna izbira za družinske počitnice, saj nudi obilo zabavnih vsebin in aktivnosti! V sklopu hotela najdete restavracijo, igralnico za otroke, zunanji bazen in teniško igrišče. 

V hotelski restavraciji lahko uživate v okusnih dalmatinskih in sredozemskih jedeh. Restavracija ponuja tudi varovan otroški kotiček z mini samopostrežnim bifejem in otroški meni. Notranjost in zunanjost hotela sta zasnovani v podvodni tematiki z motivi, kot so morske deklice, delfini in morske želve. Hotelska recepcija ima predel za otroke, kjer se lahko mladi gostje zabavajo, medtem ko se prijavljate in odjavljate.

Plaža z otroškim igriščem je oddaljena le nekaj korakov, lahko pa se zapeljete tudi do čudovitega Šibenika. 

 

Poglejte vse decembrske drućinske pakete v tem neverjetnem hotelu TUKAJ.

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: 5 top idej za jesensko-zimski oddih ob morju

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Nasveti za starše: Prvič na morje z dojenčkom – brezskrbno uživanje ob obali

Prvo morje z dojenčkom je poseben trenutek za starše. Čeprav lahko potovanje z dojenčkom prinese nekaj izzivov, je lahko to tudi čudovita izkušnja za celo družino. Predstavili vam bomo nekaj ključnih nasvetov za brezskrbno uživanje na obali, koristne informacije o zaščiti pred soncem ter ideje za malico, ki bodo vašemu dojenčku zagotovile potrebno energijo, vam pa prijeten dopust.

Priprava na obisk morja:

 • Preverite namestitev: Izberite namestitev, ki je prijazna do družin z dojenčki. Bodite pozorni na prisotnost otroških posteljic, varnostnih naprav in drugih potrebnih rekvizitov.
 • Pakiranje: Pri pakiranju upoštevajte vse potrebe dojenčka. Ne pozabite na oblačila za zaščito pred soncem, plenice, vlažne robčke, brisače in plavalne pripomočke za dojenčka. Primerna oprema je ključna za prvo morje z dojenčkom.

Zaščita pred soncem:

 • Uporaba sončne kreme: Izberite kakovostno sončno kremo z visokim zaščitnim faktorjem, primerno za dojenčke. Nanesite jo na izpostavljeno kožo dojenčka 30 minut pred izpostavljanjem soncu in jo redno ponavljajte skozi dan.
 • Oblačila za zaščito pred soncem: Oblecite dojenčka v lahka oblačila s dolgimi rokavi in hlačnicami ter širokimi klobuki, ki bodo zaščitili obraz in vrat.
 • Senco: Iščite senco, še posebej med najbolj sončnimi urami. Uporabite senčnik ali pokrivalo, da zagotovite dovolj sence za dojenčka.

Malica in prehrana:

 • Dobro načrtovanje obrokov: Poskrbite, da boste imeli pri roki dovolj hrane za dojenčka. Pripravite prigrizke, kot so narezano sadje, zelenjava ali žitarice, ki bodo dojenčku zagotovile energijo med igro na plaži.
 • Hidracija: Pazite, da dojenček ostane dobro hidriran. Ponudite mu dovolj vode ali materinega mleka/mlečne formule skozi ves dan, da preprečite dehidracijo.

Priprava na kopanje:

 • Temperatura vode: Preden se odločite za kopanje dojenčka v morju, preverite temperaturo vode. Poskrbite, da je primerno toplo za dojenčka, da se izognete prehladu ali pregretju.
 • Plavalni pripomočki: Za zagotovitev varnosti dojenčka v vodi, uporabite ustrezne plavalne pripomočke, kot so napihljivi obročki ali majhni plavalni jopiči. Vedno pa bodite z dojenčkom v bližini in ga nikoli ne puščajte brez nadzora.

Prilagajanje na novo okolje:

 • Rutina in spanje: Poskusite ohraniti dnevno rutino dojenčka tudi med počitnicami. S tem mu boste pomagali pri prilagajanju na novo okolje. Poskrbite tudi za mirno in udobno okolje za spanje.
 • Igra in raziskovanje: Morje je polno novih zvokov, vonjav in vizualnih dražljajev. Dovolite dojenčku, da raziskuje in se igra na obali, ob upoštevanju varnostnih ukrepov. Dotikanje morske vode, igra s peskom in opazovanje valov bodo dojenčku prinesli veliko veselja.

Varovanje pred insekti:

 • Zaščita pred pikom insektov: Na območjih ob morju se lahko pojavijo tudi insekti, ki lahko pikajo. Uporabite primerno zaščito pred insekti, kot so repelenti, lahkotna oblačila z dolgimi rokavi in hlačnicami ter mreže proti komarjem, da preprečite pike in neprijetnosti.

Prvo morje z dojenčkom je posebno doživetje, polno novih izkušenj. S pravilno pripravo, zaščito pred soncem, primerno prehrano in upoštevanjem varnostnih ukrepov lahko starši zagotovijo brezskrbno uživanje na obali. Ne pozabite si vzeti čas za uživanje v trenutkih skupaj z dojenčkom, opazovanje morskih valov in ustvarjanje nepozabnih spominov. Srečno potovanje!

 

PREBERITE ŠE: Potovalna lekarna: Katerih 10 stvari ne smete pozabiti spakirati

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Top ideja za družinski poletni dopust: Priljubljen, večkrat nagrajen 4* kamp pri Novigradu

Lanterna Premium Camping Resort je ponosen dobitnik prestižnih nagrad za kakovost. Z dobrim razlogom. 

Lanterna Premium Camping Resort leži na gozdnatem polotoku v bližini Tara, na polovici poti med Novigradom in Porečom. Med Slovenci je to že od nekdaj eden najbolj priljubljenih kampov v okolici Poreča. Ima vse! Prostorne parcele, ogromno bazenov in igrišč za otroke, nov družinski vodni park, miniklub, 3 vrste plaže, plitvo in globoko morje in ogromno možnosti za različne športne in sproščujoče aktivnosti. 

Ni ga čez poletne počitnice v kampu!

Poletne počitnice v kampu so neprimerljive s čimerkoli drugim. Prostornost, svoboda in druženje so vse tisto, kar potrebujemo za oddih od hitrega stila življenja. V kampu je vedno živahno in glasno, v kampih vedno spoznamo koga novega in skupaj ustvarimo lepe morske spomine. Ko se čas ustavi in obstaja samo prijeten morski mehurček kampa. Sproščujoče in fenomenalno.

Lanterna Premium Camping Resort ima kar tri kilometre dolgo obalo z brezhibno urejenimi plažami. Nudi pa tudi neprekosljiv izbor parcel in tematskih letovišč v domovih za kampiranje in glamping šotorih.

Edinstvena doživetja polna vode in sonca

Kamp svojim gostom nudi edinstvena doživetja v družinskem vodnem parku Aquamar Lanterna, v vrhunsko opremljenih otroških igralnicah, v Teen Hangoutu, v Maro play coni, v Lanterna Theatre-u pa tudi v Sport Park-u in očarljivih tematskih restavracijah in barih. Za razburljive in aktivne počitnice skrbijo skrbno zasnovani Valamarjevi programi Super Maro, Teen, Stay Fit in Music & Fun v režiji strokovne ekipe. 

Premium Camping Resort svoje goste navdušuje s kar sedmimi tematskimi naselji in domovi za kampiranje ter široko izbiro kampov zunaj tematskih naselij. Vse nastanotve nudijo najlepše za želje posameznega gosta – od razkošne notranjosti ob morju do prostornih družinskih hišk blizu zabavnih vsebin za otroke.

Camping Resort Lanterna lahko do 21.4. rezervirate in kupite na Megabonu (TUKAJ)

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Hrvaška in njenih 5 najbolj vročih destinacij ta hip

“Življenje se ne konča, ko postaneš starš!” – #INTERVJU z ustvarjalko najlepših družinskih popotniških fotografij

Njen nasmeh je nalezljiv, ob njenih fotografijah zastane dih. Nika Korošec, ustvarjalka bloga Mali popotniki, že od nekdaj obožuje izlete in potovanja. Sedaj, ko je mama, bi rada s svojimi objavami ostalim staršem pokazala, da se vse da, tudi ko postaneš starš. Kako? 

Kako bi se predstavili tistim, ki vas še ne poznajo? 

Sem Nika, ženska, mama, podjetnica, ustvarjalka, kreatorka profila Mali popotniki. Nemirna, energična in radovedna. Nasmejana in optimistična. Pa taka, malenkost zaletava (kar je včasih plus, včasih pa tudi minus), močna, pogumna in samosvoja. To so tisti glavni pridevniki, ki bi si jih dala. Športnica po duši in gibanje na svežem zraku me res polni. Pa visoko na mojem seznamu vrednot je svoboda.


Kako daleč sega vaša ljubezen do izletov in potovanj?

Hm… Z izleti sem zrasla. Predvsem izleti v hribe. Sem iz družine, ki je šla vsako nedeljo v hribe. Namesto Živ žava smo mi na vrhu hriba gledali razgled in pili čaj iz termosa. Potem pa mislim, da je bilo ključno potovanje v Avstralijo (nisem bila niti še polnoletna) z nono in sestrično. Od takrat pa samo iščem proste vikende, praznike, počitnice in mi misli ves čas begajo v svet.

Kako to, da ste se odločili za delitev popotniških utrinkov na Instagramu Mali popotniki?

Sem zelo odprta in se mi večkrat zdi da delim preveč. Motivacija za tem, da delim utrinke z naših potovanj in hribolazenja je predvsem, da opogumim druge starše. Življenje se ne konča, ko enkrat postaneš starš. Določene stvari sicer moraš prilagoditi, ampak veliko se da doživeti in videti tudi z (majhnimi) mulci. Da ne omenjam, kako lepo je gledati svet spet skozi otroške oči.

Kdo ali kaj vas je navdušilo za fotografijo? Ste obiskali kakšen tečaj?

Za fotografijo me je navdušil moj nono Peter, ko sem bila najstnica. Vmes sem fotografijo opustila. Potem pa zaradi posla (cca. tri leta nazaj) spet prijela za fotoaparat. Nisem obiskala nobenega tečaja. Zdaj ga pa vzamem s sabo povsod. Res povsod. Fotografije tudi res minimalno popravljam. Želim si, da to ostane moj hobi, ki mi bo vedno v veselje. Sedenje za računalnikom in urejanje mi je zoprno. Grem raje na teren in “škljocam”, pa potem včasih ulovim kakšno prav lepo fotozgodbo.

Kam se v Sloveniji najraje odpravite na izlet?

Naš najljubši del Slovenije je zagotovo Posočje. Naš drugi dom v resnici. Tam imamo tudi apartma in v dvajsetih letih se še nisem naveličala Bovca in okolice. Tak mir je tam (sploh izven sezone) in toliko lepot. Hribi, reka Soča, sprehodi, slapovi, travniki, plaže. Komaj čakam, da grem spet.

Kako izbirate lokacije za svoje izlete?

Veliko idej dobim od svojih staršev. Veliko preko različnih otroških potovalnih dnevnikov. Pa na Instagramu rada gledam lepe fotografije, shranim kakšno lokacijo. kar se tiče hribov pa najdeš skoraj vse na hibi.net. Sicer sem pa malce bolj lena, kar se tiče vožnje in se nekako držimo bolj Primorske. 🙂

Kaj ne sme nikoli manjkati v nahrbtniku, ko greste na potovanje?

Prigrizki. Topla oblačila, barvice in knjige.


Katera svetovna destinacija vas je najbolj navdušila?

Samo eno težko izpostavim. Avstralija (obiskala sem jo dvakrat, pa še kdaj jo bom) in Maroko (zelo pristen, kaotičen, barvit in gostoljuben). Tudi Kuba mi je bila zelo všeč. V Evropi pa Dolomiti – moram vsaj enkrat letno tja.

Kako je potovati z otroki? Kaj jim potovanja in izleti dajo?

Lepo in težko. 🙂 Najlažje je bilo, ko sta bila še dojenčka. Z malčki je precej naporno (moja sta samo 18m razlike). Potem, ko so nad 3 leta, pa postane spet malo lažje. Na zadnjem potovanju po Emiratih je bilo prav fino. Trma je skoraj že mimo, veliko jima lahko že dopoveš, vajena sta hoje, zdržita tudi brez popoldanskega spanca. Vsako leto je lažje. Moja filozofija pa je, da ne potujem zaradi njiju. Grem zaradi sebe. Ker mene to tako zelo osrečuje. Ona dva sta pač zraven. Vem, da sem boljša mama, če dobim svojo dozo potepanj. Destinacij ne izbiram po tem, kaj lahko tam počneš z otroki. Nikoli se še nista pritoževala, da jima je dolgčas. Otroci so tako zelo prilagodljivi in odprti. Jaz mislim, da bosta zaradi vse hoje v hribe imela rada naravo in bosta do nje skrbna, pa vztrajna, pogumna in konec koncev, da vidita, da življenje ni potica. Da je treba kdaj tudi kaj potrpeti. Potovanja jima odpirajo obzorja. Dobila bosta neko prilagodljivost in to, da znaš poiskat rešitve, kjerkoli že si. Rada bi pa tudi, da spoznata, kako zelo sta privilegirana zgolj zato, ker sta bela. Ta rasna razlika me res boli. Upam, da bosta postala strpna in sočutna človeka in menim, da bosta lažje postala strpna in sočutna zato, ker bosta doživeli različne kulture in svetove.

Kje boste preživeli poletne počitnice?

Čaka me ena pestra pomlad in poletje. Plan za april je delo, varčevanje, delo, varčevanje, pa še malo dela in varčevanja. 😀 V začetku maja z mamo planirava Camino Krk. Potem me čaka vzpon na Grossglockner in v začetku junija še Mont Blanc. Julija računam na kakšen teden Dolomitov z avtodomom. Pa veliko Posočja.

Imate v planu tudi kakšno daljše potovanje?

Najstarejši sin gre s septembrom v šolo tako da, ja, želim si ene posebne malce daljše avanture, ampak v EU. Ne upam pa še nič povedati… 🙂

HITRIH 5

Najljubše mesto? Joj, ne maram mest (če je tu mišljeno večje naselje). Moje najljubše mesto je na vrhu kakšnega hriba. 🙂
Najljubša država? Kar se kvalitete življenja tiče, sem zelo zadovoljna v naši Sloveniji. Sicer pa takoj podpišem za selitev nekam v trope, na toplo.
Najljubša jed? Rakci (na kakršenkoli način, samo ne pikantni) oziroma morska hrana.
Najljubše prevozno sredstvo? Avtodom.
Najljubši jezik? Slovenščina. Ker je tako fajn, ko potuješ in lahko sproščeno klepetaš pa te nihče ne razume. 😀 Na drugem mestu je pa španščina.

Niko Korošec, njene dogodivščine in njene čudovite foto zgodbe lahko spremljate na Instagram kanalu Mali Popotniki TUKAJ.

Foto: Nika Korošec, Mali Popotniki

PREBERITE ŠE: Izlet na Snežnik: Fotozgodba, ki vas bo pustila brez besed

Poletne počitnice na Pagu za manj kot 15€ na osebo na noč?!

Poletne počitnice z družino ali prijatelji na Pagu za manj kot 15 € na osebo na noč?!? Izbrskali smo neverjetno ponudbo in predlagamo, da pohitite z nakupom!

Zakaj otok Pag?

Otok Pag je peti največji hrvaški otok, ima najdaljšo obalo in je eden najbolj priljubljenih med vsemi generacijami pri nas. Otok je znan po gričevnatih pobočjih, ki so ponekod videti, kot da ste pristali na Marsu, prav tako, kot da ste se res znašli tam, pa vas gledajo tudi zvedave ovce, ki jih je na otoku ogromno. Prav tako slovi po raznolikih plažah, na katerih vsak najde mesto zase.

Na otoku sta dve večji mesti, istoimenski Pag in Novalja. Prvega, ki je tudi glavno in največje mesto z istim imenom kot otok, krasi lep stari del s trgom in cerkvijo ter ruševinami samostana. Pag ima bogato zgodovino in je odlično ohranjeno srednjeveško mesto. Otok je znan po čudovitih skrivnih plažah in neraziskanih kotičkih ter odlični hrani. Le kdo ne pozna paškega sira in jagnjetine. Znan je tudi po vinih, ob romantičnih sončnih zahodih pa slovi tudi kot otok zabave.

Noro ugodna ponudba, ki je ne smete zamuditi

Naselje Gajac

Na severozahodnem delu otoka Paga, v bližini Novalje, v istoimenskem zalivu, se nahaja turistično naselje Gajac. Naselje je le 2 kilometra oddaljeno od središča Novalje, ki ponuja pestro ponudbo restavracij, kavarn, diskotek ter bogat kulturno-zabavni poletni program. Do centra mesta vozi redna avtobusna linija.

V središču vasi je glavni trg, okoli katerega se nahajajo številni gostinski, trgovski in drugi storitveni objekti. Sprehajalna pot ob morju vodi do ene najlepših plaž na otoku, kjer se nahajajo številni športni in rekreacijski objekti. Le približno kilometer stran so najbolj znane paške plaže Zrće – ki poleg čudovite plaže ponuja tudi nepozabne nočne zabave, ter plaže Caska in Straško.

V apartmajih Gajac boste imeli občutek, da počivate v lastni hiši ob morju

Na voljo vam je 32 pritličnih apartmajev. Apartmaji Gajac so vsi klimatizirani, vsebujejo spalnico, kuhinjo opremljeno s posodo, hladilnikom in električnim štedilnikom, dnevno sobo, kopalnico s tušem, veliko pokrito teraso in TV. Vse, kar potrebujete za udoben dopust z družino ali prijatelji. 

7 noči za 4 osebe le 399€! POGLEJTE PONUDBO! 

Izjemno ponudbo za apartmaje Gajac najdete TUKAJ. Predlagamo, da pohitite z nakupom! 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Ideja za izlet: Čudoviti razgledi in ledeniška mumija Ötzi

Roadtrip z otroki: 5 idej za nepozabne zimske počitnice

Zimske počitnice niso nujno smučanje ali terme, čas lahko zelo koristno in zabavno izkoristite tudi z zares dobrim roadtripom! 2 ali 3 noči bodo dovolj, da boste skupaj z otroki dobro spoznali eno od naših sosednjih držav. Poiskali smo hotele, kjer do dva otroka bivata gratis!

V Italijo na beneški karneval

Italija je ena najlepših držav na celem svetu. Privoščite si roadtrip do Benetk, morda celo do Gardskega jezera, s postankom v Veroni. Letos zimske počitnice sovpadajo z beneškim karnevalom! Pripravite se na čudovito arhitekturo, izjemne maske in izvrstno hrano! Naj otroci spoznajo Italijo v njeni najlepši luči. Hotel, kjer 2 otroka bivata gratis, najdete TUKAJ. Če vas zanima, kaj vse si v Benetkah lahko ogledate, pa preberite prispevek TUKAJ.

Moje pesmi, moje sanje v Avstiji

Salzburg je čudovita ideja tudi pozimi. Z otroki nujno obiščite trdnjavo Hohensalzburg, Mozartovo rojstno hišo, izjemen interaktivni muzej Hause der Natur in palačo Mirabell. Hotel, kjer dva otroka bivata gratis, najdete TUKAJ.

Če bi izlet dopolnili s smučanjem, pa priporočamo tole smučišče TUKAJ.

Pravljična Madžarska

Budimpešta je izredno gostoljubno in prijetno mesto. Lepa modra Donava, nešteto prijetnih lokalov in odlična hrana. Slovenci živimo tako blizu tega čudovitega mesta, da ga lahko obiščemo za en vikend oziroma praznike! Budimpešta je od glavnega mesta naše države oddaljena le 4 ure vožnje, zato je idealna ideja za kratek citybreak. Kaj vse si lahko ogledate, si preberite TUKAJ, hotel, kjer dva otroka bivata gratis, pa najdete TUKAJ.

Na uro zgodovine in po nepozabne izkušnje v Nemčijo

Če ste za malo daljši izlet, zelo priporočamo Nemčijo in Berlin. Berlin slovi po mešanju kultur, zgodovine, okusov in slogov, pa vedno prihrani še kakšno skrivnost. Berlin ponuja nekaj za vsakogar in četudi ga obiščete že desetič, boste tam vedno znova odkrili nekaj, česar do sedaj še niste doživeli. Nekaj zelo posebnih izkušenj v Berlinu najdete TUKAJ. Hotel, kjer dva otroka bivata gratis, pa najdete TUKAJ.

Na čevapčiče in v presenetljiv hotel s termami v Sarajevo

Sarajevo ni mesto, za katerega se ne morete odločiti ali vam je všeč ali ne. V trenutku, ko prestopite prag mestnega jedra, vas živahna bosanska prestolnica navduši s svojo atmosfero. Vrvež Baščaršije, sledi otmanskega cesarstva in preprosta, a noro okusna hrana, navdušujejo popotnike z vsega sveta. Kaj vse videti, si lahko preberete TUKAJ. Hotel, kjer dva otroka bivata gratis, hkrati pa vas v njem čaka ogromno vodne zabave, najdete TUKAJ.

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: 5 TOP idej za zimske počitnice ob morju (2 otroka gratis)

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

5 TOP idej za zimske počitnice ob morju (2 otroka gratis)

Zimske počitnice letos pridejo že konec januarja oz. v začetku februarja. Če si želite zimske počitnice z otroki preživeti ob morju, potem vam bo naš izbor ugodnih paketov za dobre hotele prišel več kot prav! To je TOP 5 idej za zimske počitnice ob morju, kjer 2 otroka bivata brezplačno.

Za športne navdušence: Hotel Aminess Maestral v Novigradu

Hotel Maestral je zrasel na tradiciji istrske gostoljubnosti in nudi sodobno namestitev ob pogledu na Jadransko morje. Navdušil vas bo z bogatimi hotelskimi vsebinami in možnostjo rekreacije, wellness sprostitve in uživanja v gastronomiji. To bodo zimske počitnice, ki si jih boste zapomnili. 

Ponos hotela je vsekakor sodobno opremljeni wellness center,  urejen po najvišjih standardih na 2.500 kvadratnih metrih in ima prostorno športno dvorano z več kot 30 orodji, 25-metrski bazen, whirlpool in še mnogo več. Vse savne imajo pogled na slikovito mestece Novigrad. Športnike bo navdušilo, da je Maestral kot bike-hotel odlično opremljen tudi za sprejem kolesarje. Poleg hotela Maestral pa se nahaja 17 teniških igrišč, igrišča za mali nogomet, rokomet in odbojko, odbojko na mivki, mize za namizni tenis in igrišče za mini golf. 

Preverite ponudbo TUKAJ.

Za oboževalce Dalmacije: Hotel Olympia Sky v Vodicah 

Hotel Olympia Vodice se nahaja le 50 metrov stran od morja, obdan z borovci in oljkami v simfoniji zvokov morja in prečudovite dalmatinske okolice. Hotel je idealna kombinacija tradicionalnega in modernega. Ne glede na to, ali vas zanimajo aktivne počitnice, izpolnjene s športnimi vsebinami, ali pa sproščanje in wellness, hotel Olympia Sky ponuja vse, kar potrebujete. 

V 9. nadstropju se nahaja notranji bazen s čudovitim razgledom na zelene otoke. Pogled na borovce, plažo, morje ali slikovito mestece Vodice vam bo vzel dih in vas sprostil od stresa in napetosti na vsakem koraku. Olympia Sky je s toplim prehodom združen z Olympio A stavbo ter veliko restavracijo in wellnessom. Edinstven dizajn, topel les, udobne preproge in prijetna svetloba, so dejavniki zaradi katerih se boste v Olympiji počutili sproščeno in zadovoljno.  

Preverite ponudbo TUKAJ.

Za družine, ki imajo rade družbo: Hotel Garden Istra v Umagu 

Mesto Umag se je razvilo v eno izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij na Hrvaškem in to ni presenečenje. Slikovito istrsko mesto na Jadranski obali izstopa s svojo lepoto. Takoj, ko zagledate te neskončne mediteranske pejsaže in začutite vonj Jadranskega morja v zraku, boste vedeli, da se nahajate na posebnem mestu.

V Umagu priporočamo Residence Garden Istra, ki ga zaznamujejo prečudovito okolje, dobra hrana, spa tretmaji in kakovostne storitve. Je tudi idealna izbira za družine z otroki, ki bodo tu našli veliko xabave. Plava Laguna Activities Team pa bo poskrbel za zabavo s številnimi dnevnimi in večernimi aktivnostmi za otroke vseh starosti.

Preverite ponudbo TUKAJ.

Za hedoniste: Hotel Molindrio Plava Laguna v Poreču

Izkusite luksuz, ki ga nudi eleganten hotel s 4 zvezdicami v Poreču. Molindrio Plava Laguna v resortu Zelena bo dvignil vašo počitniško izkušnjo na višjo raven, saj združuje vrhunske vsebine in elegantno ureditev in je zato eden od najlepših hotelov v resortu. 

Iz hotela se razprostira pogled na turkizno laguno, ki jo lahko obhodite po dolgem in počez. Zimski sprehodi ob morju bodo prinesli veliko zdravega svežega zraka in družinskih dogodivščin. Hotel nudi tudi sodoben wellness center, ki vključuje fitnes, finsko savno, turško savno, IR savno, whirlpool, kneipp kopeli, prho doživetij in sprostitveno oazo. To bodo sproščujoče zimske počitnice, ki vam bodo napolnile baterije. 

Preverite ponudbo TUKAJ.

Za zabave željne: Hotel Park Plaza Belvedere v Medulinu 

Medulin je mestece na jugu istrskega polotoka, ki ponuja atraktivno nočno življenje za zabave željne turiste, prav tako pa lahko v njem vsakdo najde tudi miren kotiček zase. Hotel Belvedere se nahaja 100 m od obale in je obkrožen z zelenjem. Družine boste v Medulinu našle kup zabave. Od sprehodov ob morju, do bazenskih vragolij in druženja na plaži.

Tudi v tem hotelu se boste lahko sprostili v vodi. Spa in wellness center vključuje notranji bazen z ogrevano morsko vodo, masažne kadi, savne in fitnes. Odlično opremljen športni center ponuja še 6 nogometnih igrišč in igrišča za tenis. Igrate lahko tudi rokomet, odbojko in namizni tenis ter se ukvarjate s številnimi drugimi športi. 

Preverite ponudbo TUKAJ.

 

Še več idej za zimske počitnice najdete TUKAJ.

PREBERITE ŠE: Hoteli, kjer so hišni ljubljenčki več kot dobrodošli!

Foto: Megabon, Shutterstock

 

5 super idej za krompirjeve počitnice (pohitite, ker se nastanitve hitro polnijo!)

Že veste, kje boste preživeli krompirjeve počitnice z otroki? Tukaj je nekaj top predlogov za jesenske počitnice 2022/2023, ki se bodo odvile malo kasneje kot sicer. Rezervirajte si termine od sobote, 29. oktobra, do nedelje, 6. novembra.

1. Počitnice kot jih še niste doživeli: Family Hotel Lišanj

Family Hotel Lišanj vas bo navdušil od prve sekunde. Družinski hotel je hotel, ki je s svojim designom in ponudbo prilagojen otrokom. Animacije, igralnice, poseben kotiček ob obrokih, mini disco, mini klub, varstvo, oprema, sobe… vse je narejeno tako, da se otroci ves čas počutijo več kot odlično. Že pri recepciji stoji velik bazen z žogicami, v katerem se lahko majhni otroci poigrajo medtem ko starša opravljata check-in. V kavarni so ob stolih tudi ležalniki za dojenčke. V hotelu je več igralnic, notranji karting, soba z video igrami in napihljiv grad. Pa tudi bazen, ki je sicer bolj majhen, a dovolj velik za nekaj vodne zabave. Čudoviti so tudi sprehodi po okolici. To bodo krompirjeve počitnice, ki si jih boste zapomnili. Izkušnjo s hotelom si lahko preberete TUKAJ.

Preverite ponudbo za krompirjeve počitnice TUKAJ

2. Jesen ob morju: Hotel Molindrio Plava Laguna

Istra in Poreč vam bosta razkrila vse svoje skrivnosti v Molindrio Plava Laguna. Iz hotela se razprostira pogled na turkizno laguno in zelena drevesa, ki bodo poskrbela, da se boste vsi skupaj nadihali svežega morskega zraka. Poleg čudovitih sprehodov ob  morju in vrsto športnih aktivnosti, nudi hotel tudi sodoben wellness center, ki vključuje fitnes, finsko savno, turško savno, IR savno, whirlpool, kneipp kopeli, prho doživetij in sprostitveno oazo. Tako boste na svoj račun prišli tako starši kot otroci.

Preverite ponudbo za krompirjeve počitnice TUKAJ

3. Gorski oddih s kopanjem: Rogla

Za vse, ki obožujete dolge sprehode in vonj po gozdu, smo izbrali čudovito Roglo. Sprehodite se lahko po Poti med krošnjami, do Lovrenških jezer ali se vzpnete na razgledni stolp, ki vam odpre čudovit pogled na daljne gorske vršace. Pestrost ponudbe za preživljanje prostega časa na Rogli zaokrožujejo vsebine in prostori namenjeni sprostitvi in oddihu. Prijetno utrujeni se lahko sprostite in razvajate v hotelskem bazenu, sledi utrujenosti in napetosti bodo izginile ob različnih kopelih, masažah ali se predate božanju toplote v savnah.

Preverite ponudbo za krompirjeve počitnice TUKAJ

4. Vodna zabava v termalnih bazenih: Terme Zreče

Če obožujete bazene, bo tole prava izbira za vas! Preživljanje počitniških dni v Termah Zreče je nepozabno, ne glede na to, ali jih preživljate športno aktivno ali pa se raje predajate počitku in razvajanju v družbi svojih najbližjih. Odkrijte lepote, sprostitev in popolne užitke v idilični pokrajini Zreškega Pohorja. Zaplavajte v notranjih in zunanjih termalnih bazenih, obiščite prenovljeni Svet savn ali prepustite svoje telo s spretnim rokam izkušenih maserjev. Razgibate se lahko v najsodobnejšem, odlično opremljenem fitnesu z različnimi vrhunskimi napravami.

Preverite ponudbo za krompirjeve počitnice TUKAJ

5. La Dolce Vita pri naših sosedih: Benetke

Pokažite otrokom, kako blizu nas se nahaja svetovno znan koncept življenja “La dolce vita”! Benetke so že kot samo mesto nekaj posebnega in obiskovalce očarajo s prelepimi mostovi, palačami, cerkvami in muzeji. Markov trg, Doževa palača in Most vzdihljajev so samo nekatere izmed znamenitosti tega čudovitega mesta na vodi, ki privablja turiste s celega sveta. Spoznajte italijansko hrano in uživajte v čudovitih pogledih na arhitekturno umetnost. To bodo nepozabne počitnice za vas in vaše otroke. Preverite ugoden hotel, kjer 2 otroka bivata brezplačno!

Preverite ponudbo za krompirjeve počitnice TUKAJ

Še več super idej za krompirjeve počitnice najdete TUKAJ

Foto: Shutterstock, Megabon

PREBERITE ŠE: 1000 ur zunaj: Gozdarka iz Bohinja z najboljšimi idejami, kaj početi v naravi #intervju

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Last minute ideje za prihajajoče zimske počitnice

Kam še lahko greste med zimskimi počitnicami? Izbrali smo ene terme, eno smučanje in eno morje, še več idej in ponudb pa najdete na povezavi na dnu prispevka.

Po vodno zabavo v Thermano Laško

Laško je sotočje dobrega počutja in zdravja, pivovarstva, čebelarstva in zeliščarstva. Svoj sproščujoč dan lahko začnete v pivnici termalne vode in s tem poživite in revitalizirate svoje telo. Dan lahko nadaljujete v Termalnem centru s stekleno kupolo, kjer vas čaka bazen z valovi, hitra reka, rekreacijsko-masažni bazen s slapovi in talnimi izviri, trije whirlpooli, otroško vodno zabavišče, Keipp kotiček, tobogan. Sproščanje vas čaka tudi v Svetu savn, kjer je na voljo več tematskih savn – finska, parna, infrardeča, savna Sanarium in Loconium. To so last minute ideje. 

Kaj vse še lahko počnete tu? Spoznajte mesto in pivovarsko tradicijo na različnih dogodkih in z izvirnimi pustolovščinami. Lahko pobegnete iz sobe pobega, kjer je bil zvarjen prvi vrček piva. Za kulinarično razvajanje in čudovite razglede nam mestom, obiščite grad Tabor, kjer kuha priznani kuharski mojster Marko Pavčnik. Če vas zanimajo več kot 500 let stara hiša s črno kuhinjo, s slamo krita kašča in kozolec toplar, pa se odpravite do domačije našega pesnika Antona Aškerca.

Preverite ponudbo TUKAJ 

Na smučanje na Golte

Turistično-rekreacijski center Golte vas bo očaral s spojem bogate turistične ponudbe, čudovitega naravnega okolja in urejenega smučišča, primernega za vse smučarje. V neposredni bližini Mozirja in na nadmorski višini več kot 1400 metrov boste doživeli začetek zime na popoln način – 12 kilometrov raznovrstnih smučarskih prog, 2 vlečnici, 3 sedežnice in za najmlajše goste tudi tekoči trak za začetnike.

Za začetnike je na voljo tudi šola smučanja, kjer vas bodo licencirani učitelji pripravili na vaše prve zavoje. Če pa smučanje morda ni za vas, pa se lahko zabavate na urejenem sankališču ob hotelu ali pa se podate na sprehod po čudoviti okolici in uživate v dih jemajočih razgledih na okolico in dolino.

Preverite ponudbo (od nedelje do torka) TUKAJ

Na morje v Portorož

Slovenska obala je čudovita v vseh letnih časih. Kavica na soncu, igrišče na plaži in zvok ter vonj morja bodo poskrbeli za super družinski oddih. Sprehodite so do Pirana in si oglejte akvarij, ali pa zaplavajte v slanih bazenih Lifeclass.

LifeClass Hoteli 4* v Portorožu so vedno dobra ideja! Zaplavajte v svet zdravih užitkov, poskrbite za vaše dobro počutje, bivajte v stilu Mediterana, naj vas prebudi šumenje morja in objame sonce, prepustite se eleganci, razvajanju in prestižu, poskrbite za sprostitev in regeneracijo, preživite oddih aktivno in poskrbite za dobro počutje vašega telesa, naj se vaš dan zaključi v dobri družbi. Vse to in še več vam ponuja mednarodna hotelska veriga LifeClass. Hotele LifeClass dopolnjuje najobširnejša termalna, zdravstvena in wellness ponudba v Evropi.

Preverite ponudbo TUKAJ.

Še več idej in ponudb, kjer 2 otroka bivata gratis, najdete na
TEJ POVEZAVI.

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Ideja za družinski oddih: V najboljši hotel za otroke na Hrvaškem (tudi z veliko družino)

 

Mamice svetujejo: Kam na smučanje z otroki?

Se odpravljate na smučanje z otroki in ne veste, kako izbrati najboljšo destinacijo? Mamice so pripravile sedem top nasvetov, ki lahko tudi vam pomagajo pri odločitvi.

Da ne boste predolgo iskali destinacije za smučanje z otroki, sledite trikom mamic in med pestro smučarsko ponudbo najdite najboljšo za vašo družino.

#1 Na smučanje z otroki doma ali čez mejo?

Destinacija je najpomembnejša, ko načrtujete smučanje z otroki. Odvisno od starosti vaših otrok in njihovih karakternih lastnosti (npr. kako radi se vozijo v avtu), najprej določite bližino od doma. Preverite tudi, da ni predaleč najbližja zdravniška pomoč in lekarna, če bi ju potrebovali.

#2 Lažje proge ali zahtevnejše?

Smučišče naj odraža smučarske sposobnosti vaše družine in vaše želje. Se radi vozite z gondolami, ker so gneče manjše, ampak je potrebno smuči odpenjati? Raje smučate tam, kjer je več širokih prog in je smučišče bolj pregledno? Ali iščete več prog, ki bodo primerne za vaše otroke? Pretehtajte, kaj je najboljše za vas.

#3 Brez transporta do smučišča

Verjetno vam bo veliko lažje, če z otroci ne boste preveč časa porabili za transport iz nastanitve do smučišča in porabili veliko energije za nošenje (tudi njhove) opreme. Zato je veliko boljše, če iščete takšne nastanitve, kjer skorajda odprete vrata in lahko že takoj smučate. Ali pa se, kadarkoli želite, vrnete nazaj za počitek, prigrizek, po oblačila ipd. Tako boste potrebovali tudi manj prtljage na smučišču.

#4 Hotel ali apartma?

Sami tudi dobro veste, ali vaši družini bolj ustreza hotel ali kakšna druga nastanitev. Raje kuhate sami ali vam veliko bolj ustreza to, da vas slastni obroki kar čakajo?

#5 Po smučanju prija kopanje

Dobro je tudi, da se odpravite nekam, kjer lahko z otroci poleg smučanja počnete še druge aktivnosti. Si denimo privoščite kopanje v bazenu, razvajanje v jacuzziju, masažo …

#6 Smučarska šola ali varstvo

Če so otroci starejši od štirih let, boste morda razmišljali, da jih boste vpisali v smučarsko šolo in si tako zagotovili nekaj ur samo zase in za partnerja. Ponekod v hotelih ponujajo tudi varstvo in razne animacije za otroke. O slednjem velja tudi razmisliti, če bi radi preživeli kakšno uro samo s partnerjem.

#7 Izposoja opreme

In če si smučarske opreme ne boste zagotovili pred odhodom, prav tako preverite, ali si lahko vse potrebno sposodite na smučišču.

Foto: Pixabay, CSG Helmets

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.