Izlet na Snežnik: Fotozgodba, ki vas bo pustila brez besed

Niko Korošec, ki na Instagramu objavlja pod imenom Mali popotniki, neizmerno radi spremljamo zaradi njenih čudovitih fotografij in zaradi njenih odličnih idej za izlet z otroki ali v dvoje. Tokrat so nas osupnile neverjetne fotografije s snežnega Snežnika.

Snežnik je z višino 1796 m najvišja slovenska nealpska gora. Ob lepem vremenu se z njenega vrha razprostira čudovit razgled na vse strani. Obarvan v belo z zadnjo pošiljko snega pa je Snežnik še posebej osupljiv. Sploh, če ga v kader ujame Nika Korošec.

Snežnik – najvišja slovenska gora izven Alp

Snežnik s svojimi tremi vrhovi, ki so s snegom obloženimi še dolgo v pomlad, izstopa s svojo belino na jugozahodnem obzorju naše države. Viden je z večine drugih slovenskih vrhov, vidijo pa ga tudi z vrhov na Hrvaškem. S svojega vrha ponuja izjemen razgled po večjem delu domovine, po Istri ter Kvarnerskem in Tržaškem zalivu.

Janez Vajkard Valvasor je razgledu s Snežnika namenil slikovit zapis: “Ta gora, ki se na splošno Snežnik imenuje, je s svojim koničastim vrhom res pravi prebijat oblakov. Dvigne te tako visoko, da se z njenega vrha lahko tvoje oko sprehaja po vsej deželi daleč naokrog in da lahko tvoji vidni žarki poletij o tudi prek morja v Italijo, Dalmacijo, Hrvaško, Turčijo in vsepovsod naokoli. Gora leži ob hrvaško-dalmatinski meji in jo obdaja strašna gozdna divjina ...”.

Fotozgodba: Snežnik kot ga še niste videli

Niko Korošec in njene čudovite fotografije lahko spremljate na njenem
Instagram profilu Mali popotniki.

 

 

Foto: Nika Korošec

Preberite še: Kako je Instagram profil o slovenskih kulinaričnih destinacijah prerasel v sanjsko službo. #INTERVJU

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.