Barcelona: Vse, kar morate doživeti v tem čudovitem mestu

Čas je za nov citybreak – tokrat je na vrsti Barcelona.

V teh hladnih dneh smo že začeli pogrešati poletje in ne mine dan, ko ne bi brskali za letalskimi kartami v toplejše kraje. Ena izmed najbližjih, a še vedno razmeroma vročih destinacij je Barcelona. Večno aktualno mesto, kjer lahko vsakič odkrijete nekaj novega, uživate na soncu in celo surfate. Ritem Kataloncev je primeren podnebju, zato je Barcelona odlična destinacija za popolno sprostitev z mešanico arhitekture, sangrie in kulture.

Drugo največje mesto v Španiji šteje dober milijon in pol prebivalcev ter malce več kot 500 kvadratnih kilometrov. Zaradi lege ob morju je že stoletja eno najbolj priljubljenih evropskih počitniških letovišč, dodatne turistične atrakcije in odlično urejeno podzemno železnico pa so ji doprinesle tudi Olimpijske igre, ki so se v mestu odvile leta 1992.

Skočite v značilen črno-rumen taksi

Marsikdo ne ve, da je Barcelona med drugim znana po svoji arhitekturi ter, da je mesto neverjetno lahko prepoznati s ptičje perspektive. Ima namreč edinstveno zasnovan tloris, kot nobeno drugo mesto na svetu. Zaradi ravnih linij, si boste mesto z lahka ogledali kar peš, ko pa se utrudite, brez težav skočite v enega izmed značilnih črno-rumenih taksijev, ki vas bo odpeljal na želeno destinacijo.

Torej, kaj početi v Barceloni, če jo obiščete prvič? Vse, kar lahko počnete tudi, ko mesto obiščete že stotič. Od znamenitosti do nočne zabave, Barcelona namreč nikoli ne razočara.

Sprehod čez La Ramblo

Dolga avenija La Rambla razdvaja mesto ter sega vse do Barcelonete. Široka in lepo urejena peš cona je idealna za sprehod skozi mesto, opazovanje arhitekture in postanek v katerem izmed lokalov.

barcelona_shutterstock_228406630

Sladkanje na tržnici La Boqueria

Ena najbolj poznanih tržnic na svetu je polna pisanega sadja, zelenjave in domačih specialitet. Predvidevamo, da se boste tukaj zadržali kar nekaj časa ter pasli oči po sladkih dobrotah.

Kopanje na Barceloneti

Dolga plaža je poleti polna domačinov in turistov, ki se sončijo pod pisanimi sončniki. Kopalna sezona traja vse od aprila pa celo tja do poznega decembra, ko so sončni žarki še vedno dovolj močni za malce bolj pogumne kopalce. V jesenskem času, ki se v Barceloni seveda začne kasneje kot pri nas, se Barceloneta spremeni v surfersko točko, kjer mnogi lovijo najboljše valove.

barcelona_shutterstock_212073259

Znamenitosti

Ena najbolj obiskanih turističnih točk je kultna Sagrada Familia, katere stoletja trajajoča obnova se končno bliža koncu. Preživite tudi dan v pravljičnem Gaudijevem parku Guell, ki navdušuje s svojo modernistično arhitekturo in čudovitim pogledom na mesto. Seveda ne smemo pozabiti, da je Barcelona mesto mladosti slikarskega genija Picassa, ki je tako kot še mnogo drugih umetnikov tu našel navdih.

barcelona_shutterstock_175703114

Nočno življenje mesta

Barcelona je znana tudi po svojem pestrem nočnem življenju in številnih diskotekah, ki obratujejo skoraj vse dni v tednu. Če boste imeli srečo in se v Barceloni nahajali ravno na ponedeljek, priporočamo obisk kluba Sala Apolo, ki po svetu slovi po svojih Nasty Mondays ter vedno napolni prostor do zadnjega kotička. Tradicionalni ponedeljkov repertuar v klubu, ki z visokimi starinskimi stropovi in dvignjenimi ložami izgleda kot nekakšno gledališče, je idealna mešanica alternativnega roka, popularne glasbe in starih hitov, ki jo že tradicionalno meša DJ-ski duo Max&Soren. Nadvse popularni so tudi klubi Razzmatazz, Catwalk, Macarena, Harlem Jazz Club in drugi. Družbo boste vedno našli tudi v katerem izmed odlično urejenih skateparkov.

V Barceloni boste našli tudi neštete atraktivne lokale, živalski vrt, gurmanske avanture in skrite kotičke, v katere se boste gotovo še velikokrat vrnili. Seveda pa ne smemo pozabiti na enega najboljših nogometnih klubov, katerega tekme vsakokrat izpraznijo mesto ter Katalonce prilepijo pred TV ekrane.

barcelona_shutterstock_178539545

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Slovenians travel: “Verjetno je največja zmota o potovanjih ta, da so draga” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.