Bled: 5 stvari, ki jih lahko počnete s svojim štirinožnim prijateljem

Pravljični Bled, enega najlepših slovenskih biserov in top 10 svetovnih Instagram destinacij, ste zagotovo že večkrat obiskali. Romantični pobeg v dvoje, uživanje s prijatelji v plavanju v jezeru ter številnih atrakcijah okoli njega. Tokrat predlagamo, da Bled raziščete v drugačni družbi. Preverite, katere aktivnosti ponuja Bled samo za vas in vašega kužka. Naj se še eno zabavno doživetje z vašim kosmatinčkom prične!

Sprehod okoli jezera

Bled ponuja izjemno lahko in približno 6 kilometrov dolgo pešpot, ki vodi vse okrog obale jezera. Sprehod bo trajal okoli uro in pol. Če pa se s svojim kužkom odločite ujeti kakšen trenutek v objektiv, se bo čas vašega potepanja nekoliko podaljšal. Vmes se seveda lahko tudi okrepčate, vaš kosmatinček pa lahko uživa v zasluženem počitku. V neposredni bližini obale jezera se nahaja kar nekaj kavarn in restavracij, ki ponujajo kulinarično razvajanje. Vsekakor razveselite svoje brbončice tudi z blejsko kremšnito ali kakšno drugo sladico.

Z ladjico na otok Bled

V družbi vašega štirinožnega prijatelja si lahko ogledate in doživite Bled tudi iz drugačne perspektive. Dan na Bledu lahko izkoristite za izlet s tradicionalno pletno do Blejskega otoka, kjer vas bo pričakala veličastna gotska cerkev. Uživajte v odkrivanju lepot alpskega jezera, ustavite se na Blejskem otoku in si ob zvonjenju zvonca izgovorite najbolj skrite želje. Nikoli ne veste – morda se vam kakšna zares uresniči. Izlet s pletno je časovno omejen, če pa si želite daljšega raziskovanja, lahko najamete čoln in do otoka ter nazaj veslate sami. Na pomoč vam lahko priskoči tudi kužek.

Vzpon na Ojstrico ali Osojnico

Kaj pravite na malo bolj razgiban izlet? Ojstrica in Osojnica sta na Bledu zagotovo dve najbolj priljubljeni točki fotografov. Tu vas bo pričakal osupljiv razgled na Blejsko jezero z okolico. Do Ojstrice vas loči približno 20 minut dolg vzpon, do Osojnice vodi okoli 45 minut dolga gozdna pot, lahko pa se odločite tudi za obisk Velike Osojnice, do katere boste potrebovali še dodatnih 20 minut. Na vrhu boste zagotovo navdušeni nad panoramskim pogledom na Bled. Priložnost lahko izkoristite tudi za počitek na eni izmed klopic. bled

Neokrnjena narava soteske Vintgar

Blejski Vintgar s svojimi strmimi globinami, navpičnimi stenami, deročo reko, rastlinjem in največjim rečnim slapom zagotovo nobenega ne pusti ravnodušnega. Verjamemo, da bo tudi na vas naredil vtis. S štirinožnim prijateljem se lahko podate po pešpoti, ki je čez sotesko speljana po lesenih mostovih. Na koncu vas bo pričakal mogočni 13 metrov visok rečni slap Šum. Zaradi naravnih lepot je bil Bled z Vintgarjem uvrščen med ene najpomembnejših turističnih zanimivosti Slovenije.

Idilična podoba Triglavskega narodnega parka

Ali z drugimi besedami: košček nebes, ki se nahaja nedaleč od Bleda. S štirinožnim prijateljem se lahko podate po razgibani neokrnjeni naravi, si ogledate številne zaščitene rastlinske vrste in živali. Na trenutek se ustavite. Prepustite se opazovanju mogočnih barv, edinstvenih rastlin, razgibanih reliefov. Spustite kužka s povodca – dovolite mu, da doživi igranje v neokrnjeni naravi.

To je le 5 stvari, v katerih lahko uživate, ko boste naslednjič obiskali Bled. Seveda si lahko privoščite večdnevni oddih in se podate na odkrivanje še vseh ostalih kotičkov. Za vas smo poiskali prav poseben hišnim ljubljenčkom prijazen 4* Hotel Kompas, v katerem si lahko privoščite pravo wellness razvajanje. Ponudbo s termini vse do 10. aprila naslednjega leta lahko preverite TUKAJ. V primeru, da se na Bled odpravljate v času krompirjevih počitnic, izkoristite prav posebno akcijo, ki ponuja brezplačno bivanje za enega otroka do 14. leta (Klik, klik)!

Foto: Shutterstock

Preberite še: Maroko skozi oči Slovenke, ki jo je tja odnesla ljubezen do valov in Maročana

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.