Novi trend: ”Babymoon” – potovanje v nosečnosti

”Uživaj, dokler lahko,” je nasvet, ki ga nosečnice pogosto slišijo. Zato ni čudno, da si bodoči starši želijo čimbolje izkoristiti čas, ki jim je še preostal do prihoda dojenčka. To je dragocen čas, ko se lahko partnerja posvetita samo sebi. In drug drugemu.

”Babymoon” – nosečnica potuje

Ste že slišali za angleški izraz babymoon? Gre za nov trend, ki je prevzel evropske države. Bodoči starši želijo izkoristiti čas, ki jim je ostal do poroda. Zato se odpravijo na potovanje v nosečnosti in se posvetijo drug drugemu. V obdobju nosečnosti so namreč v središču pozornosti vzhajanje trebuha, ples hormonov, priprave na porod, dojenčka, … Zato obstaja nevarnost, da partnerja pri tem nase pozabita. Tako želita pred prihodom novega člana doživeti še kaj, kar po porodu zagotovo ne bo mogoče. Kot je na primer potovanje v nosečnosti, žuranje ali lenarjenje do onemoglosti. ”Babymoon” pogosto spominja na medene tedne ali dekliščino oziroma fantovščino. Na takšnem potovanju v nosečnosti partnerja uživata. Kar seveda ne pomeni, da kasneje v obdobju starševstva ne bosta. Samo v drugih stvareh.

Utrujenost in potovanje v nosečnosti

Če v nosečnosti nimate težav, si kot nosečnica lahko privoščite dober žur. A zmeren. Mogoče bodoča mama še ne čuti nikakršnih sprememb. A njeno telo se v resnici zelo hitro spreminja.

Če imate v načrtu žuranje ali samo navadne počitnice, pazite nase. Četudi ne čutite utrujenosti, jo čuti vaše telo. Utrujenost zaradi nespanja ali plesanja do jutranjih ur bo prišla za vami. In takrat boste potrebovali precej več časa kot ponavadi, da si opomorete. Naj bo vaše potovanje v nosečnosti še vedno prilagojeno vašemu stanju.

Naj bo potovanje v nosečnosti organizirano glede na vaše potrebe

Naj bo organizacija ”babymoona” v veselje. Nimata časa? Pa tudi denar raje privarčujeta za otroško sobo? Nič hudega. Še vedno se lahko drug drugemu posvetita na izletu v naravi ali se odpravita v kino. Pravilo je, da pravil pri organizaciji ”babymoona” ni. Bistvo je, da bo čas, ki ga bosta s partnerjem preživela skupaj, organiziran glede na vaše potrebe, želje in zmožnosti. Lahko si vzameta ves dan. Ali le nekaj uric za spa tretma. Lahko se odpravita na izlet. Poleg sendvičev in sokov v nahrbtnik pospravita še knjige za bodoče starše. Tako lahko igrata kviz in preverjata svoje (pred)znanje o dojenčkih. Kakorkoli bo videti vajino potovanje v nosečnosti, bo obema gotovo ostalo v spominu.

Lahko si privoščite pravo potovanje, luksuzen oddih ali samo izlet. Ne glede na to, kaj iščeta, bosta tu gotovo našla nekaj, kar vama ustreza. Naj bo izbira za vajino potovanje v nosečnosti prijetna, potovanje pa razburljivo.

Avtor: Amra Halilović
Vir fotografij: Megabon, Shutterstock

Preberite še: Maroko skozi oči Slovenke, ki jo je tja odnesla ljubezen do valov in Maročana

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.