Dve rimski znamenitosti, ki ju ne smeš zamuditi

Zagotovo obisk Rima ne mine brez ogleda Koloseja, sprehoda po Španskih stopnicah, fotografiranja pred Fontano di Trevi in občudovanja razgleda iz kupole bazilike sv. Petra. Prav tako se v večnem mestu težko izognemo slastni pici, odličnim špagetom in kepici sladoleda.

Zlahka pa nam v Rimu uideta dve znamenitosti, za katere bi bilo škoda, da si ju med našim obiskom ne ogledamo. Ti namreč nista zapisani med top 10 obveznih ogledov, zato ju številni turisti spregledajo. Tudi zaradi tega je tam prijetno, saj ni nobene gneče in dolgega čakanja, kar za zgoraj naštete znamenitosti pač ne velja. Kaj si morate torej napisati na seznam, če se odpravljate v Rim?

–> Preberi še // Rim, prestolnica dolce vite

Palazzo Barberini

Palača Barberini je čudovita stavba, ki jo obkroža še bolj čudovita okolica. V palači je sedaj galerija rimske antične umetnosti, vstopnina za galerijo pa znaša 7 evrov. Če boš imel po ogledu vseh rimskih znamenitosti, dovolj umetnosti in zgodovine, palačo vseeno obišči in se sprehodi po njeni okolici. Za palačo se namreč skriva čudovit park, skozi katerega se lahko sprehodimo med labirintom grmičkov. Gre za najbolj miren in spokojen prostor v sicer živahni prestolnici, zato je zagotovo vreden obiska. Palačo najdeš na naslovu Via delle Quattro Fontane 13, kar je zelo blizu metro postaje Barberini, na kateri prav tako izstopiš za ogled Fontane di Trevi.

MEGABON priporoča // Obišči predbožični Rim in Vatikan

image1

palaca_1

image2

image3

Muzej Maxxi

Čisto drugačno izkušnjo v Rimu pa ponuja muzej sodobne umetnosti. Že sama stavba muzeja je fascinantna, zamislila si jo je priznana arhitektka Zaha Hadid, sprehod med razstavljenimi eksponati pa vrnitev v trenutni čas, na katerega v zgodovinsko bogatem Rimu hitro pozabimo. Sicer je Maxxi muzej zanimiv že sam po sebi, tudi s stalnimi razstavami, bosta pa od 9. novembra naprej še večje zanimanje pritegnili razstavi portugalskega arhitekta Álvara Size in razstava The Japanese House, ki prikazuje pomen notranjega oblikovanja japonskih hiš. Prva razstava bo na ogled do 26. marca 2017, druga pa se zaključi mesec prej.

–> Preberi še // Kje v Rimu jedo lokalci

maxxi_1

maxxi_2

maxxi_3

Vabljeni v Rim, kjer bo v predbožičnem času še posebno čarobno! Z Megabonom ga lahko doživite že za 119 evrov.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.