Glava na pladnju in metuljčki v želodcu v Muzeju Iluzij

Obiskali smo Muzej iluzij v Ljubljani in priporočamo, da ga obiščete tudi vi s svojo družino ali v družbi vedoželjnih prijateljev.

muzej

Pred kratkim se je v Ljubljani odprl nov muzej, a tokrat njegova vsebina ne govori o zgodovini ali umetnosti, temveč spodbuja naše možgane, da se zbudijo.

Eksperimentalno zasnovan Muzej iluzij je svoja vrata odprl na Kongresnem trgu 13, k sebi pa vabi male in velike. V njem je dovoljeno slikanje, smejanje in glasno govorjenje, obvezna pa je zabava. Znanost, kot je fizika, v Muzeju iluzij postane zanimiva, saj jo lahko občutimo na lastni koži, ugotovimo pa tudi, kako zelo hitro lahko ukanemo svoje oči in želodec.

muzejjiluzij

V muzeju lahko preizkusite hoditi po mostu, okoli katerega se vrti “vesolje” in čeprav stojite čisto pri miru, vam bo hitro postalo malce čudno v trebuhu. Zmedli vas bodo tudi številni hologrami, neskončna soba z ogledali, soba, ki spremeni človekovo velikost in številne miselne igre.

Si predstavljate, da bi lahko viseli s stropa? V Muzeju iluzij to lahko poskusite, navdušili pa se boste tudi nad znanostjo, saj so vsi pojavi v muzeju dobro razloženi. Uživali bodo tudi najmlajši, saj bodo lahko prosto tekali po muzeju in sami preizkusili delovanje gravitacije, svetlobe in perspektive.

V muzeju se boste naučili, da ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled in da je kdaj kakšno stvar treba pogledati dvakrat. Pri tem pa se boste neizmerno zabavali.

Vandraj namig: Muzej je odprt vsak dan med 9.00 in 22.00

Foto: Muzej iluzij

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.