Ideja za izlet: Koruzni labirint v Mariboru

Kdaj ste se za šalo nazadnje izgubili v koruznem labirintu in upali, da ne polomite kakšne veje, sicer boste ujezili lastnika polja? V Mariboru najdete takšnega, ki je namenjen prav igri, iz njega pa vas ne bo podil nihče!

Društvo za preživljanje prostega časa Labirint je v Mariboru tudi letos odprlo največji tematski park v Sloveniji. V društvu skrbijo za promocijo kakovostnega preživljanja prostega časa, če je le mogoče – v naravi. Koruzni labirint so letos postavili na polju ob Streliški ulici.

Park se razprostira na 40 tisoč kvadratnih metrih, v njem je 20 interaktivnih orientacijskih točk, med njimi 17 novih in tri, ki so bile lani najbolj priljubljene. Lanski labirint je bil v obliki metulja, letošnjega pa zaznamuje čebelji panj. Namenjen je raziskovanju poti skozi skrite zavoje, ima kup ugank, primeren pa je za odrasle in otroke. Ob vstopu dobite tudi zemljevid.

Letos je labirint v znamenju čebel

Koruzni labirint, ki so ga zasnovali študentje

Poleg dnevnega obiska pa nudijo tudi nočni potep in teambuildinge. Odprt je od četrtka do nedelje. Od ponedeljka do srede pa je namenjen skupinam. Pa cenik? Otroci do 3 leta vstopajo brezplačno, za otroke od 3 do 16 leta je vstopnina 5 evrov, za odrasle 8 evrov, družinska vstopnica za dva odrasla in dva otroka pa stane 19 evrov.

Lanski labirint z metuljem

Načrt letošnjega labirinta, ki je še bolj zahteven od lanskega, so oblikovali študentje Univerze v Mariboru, Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo pod mentorstvom Roka Kamnika.

Foto: labirint-maribor.si

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.