Rajska Grčija: Povratni let na Zakintos že 95 evrov!

Ste že doživeli Zakintos? Če vam to poletje še ni uspelo na dopust in ga boste prestavili na jesen, imamo idejo. Če potrebujete malo navdiha, smo zbrali nekaj fotografij sončnih zalivov, turkiznega morja in peščenih plaž na koščku raja v Jonskem morju. Poleg tega pa nam je uspelo izbrskati tudi nekaj svežih ponudb! Kaj pravite na grški oddih?

POVRATNI LET NA ZAKINTOS (cene se spreminjajo, svoje termine izberite TUKAJ)

Turkizno morje, peščene plaže in osupljivi klifi

Grški otok Zakintos leži na južnem delu Jonskega morja, prvi zapisi o njem pa so že v Homerjevi Iliadi. Južni del otoka je ravninski in rodoviten, na severu pa boste našli več vrhov – Vrachionas se imenuje najvišji del otoka in meri 758 metrov. Na zahodu otoka boste našli visoke pečine in klife, ki si jih lahko ogledate tudi z ladjice z morja.

Skok do slavne plaže z nasedlo ladjo

Najslavnejša plaža? Zagotovo ste že ujeli kakšno zgornjim podobno fotografijo stare nasedle ladje, ki je obtičala na rajski plaži. Plažo Navagio imenujejo tudi brodolomska plaža ali zaliv tihotapcev in leži na severo-zahodni obali otoka. Tu počiva ladja Panagiotis, ki je nasedla med tihotapljenjem tobaka. Priljubljene plaže so še Vromi, Porto Roxa, Limnionas, Makris Gialos in Keri.

Do najstarejše oljke in morskih želv

Na otoku boste v mestu Exo Chora našli tudi največjo in najstarejšo oljko na svetu. Skočite še do modrih jam in opuščenih solin v Alykesu, pa do samostana Andreou in trdnjave.

V nacionalnem parku v laguni lahko ujamete želve karete, ki tu gnezdijo. Čuvaji parka želvja gnezda tudi označijo in zavarujejo, če imate srečo, pa lahko ujamete prav poseben trenutek, ko pridejo na svet.

Hedonizem in kulinarika

Poleg rajskih razgledov, fotogeničnih uličic in dobro založenih trgovinic s spominki, pa grki slovijo tudi po svoji kulinariki. Na Zakintosu ne boste ostali lačni. Na otoku gojijo oljke, grozdje in citruse, njihova mediteranska kuhinja pa je polna sveže zelenjave in morskih ulovov, seveda pa ne gre brez feta sira, polnjenih paradižnikov, souvlakija, tatzikija, girosa in kozarca dobrega vina. Ste že tam?

Foto: Pixabay

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.