Ideja za izlet: S katamaranom v Benetke

Bi radi (ponovno) obiskali mesto, v katerem sta pred več kot sto leti uživala in nabirala ideje za ustvarjanje Lord Byron in Marcel Proust? Kaj pravite na to, da bi obiskali mesto, kjer se je poročil George Clooney? V Benetke se na enodnevni izlet odpravite s katamaranom in si preberite, kaj si lahko ogledate v enem dnevu.

Zlata palača Benetke

Ena najstarejših palač v mestu Benetke in najlepša na kanalu Grande je gotovo Zlata palača, ki je ime dobila zaradi blišča in sijaja na fasadi. Zgrajena je bila za družino Contarini, iz katere je Benetkam vladalo kar osem dožev. Med vladanjem je vsak od njih zapustil ”domačo” palačo in se preselil v Doževo palačo na Trgu svetega Marka.

Benetke

Doževa palača

Je tipična gotska palača v Benetkah, v kateri je med vladanjem prebival dož. Po številnih obnovah so v palačo uspeli poleg doževe rezidence postaviti tudi sedež uprave, sodišče, orožarno, kaznilnico in konjušnico. Kot zanimivost velja omeniti to, da je bil v omenjeni kaznilnici zaprt veliki zapeljivec Casanova. Iz zapora je na zvit način uspel pobegniti, preden je zapustil Benetke, pa si je privoščil še zadnjo kavo v Caffe Florian, kjer lahko danes srečate številne znane osebnosti.

Vožnja z gondolo

Benetke ponujajo priložnost, da se po beneških kanalih zapeljete z gondolo. Kljub gneči ste lahko brez skrbi in se počutite varno, saj z gondolami lahko opravljajo gondoljerji z dovoljenjem, ki ga pridobijo po opravljenem urjenju, vajeništvu in izpitu iz poznavanja beneške zgodovine, znamenitosti in tujih jezikov.

Trg svetega Marka

Najbolj obiskan trg na svetu in hkrati središče Benetk je Trg svetega Marka. Na njem se nahaja bazilika svetega Marka, ki je včasih veljala za doževo osebno kapelo, zvonik svetega Marka, ki je najvišja stavba v mestu, in glavni vhod v Doževo palačo. Prav tako sta tam nekdanja uprava Beneške republike in nekdanja administrativna stavba, v njunih pritličjih se nahajajo trgovine in kavarne, v katerih so včasih posedali in iskali navdih za ustvarjanje številni znani svetovni literarni ustvarjalci in drugi umetniki.
Izkoristite 50 % popust in si prek Megabona rezervirajte svoj sedež na katamaranu!

Vir fotografij: Shutterstock, Megabon

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.