Ideja za izlet v hribe: 7 vrhov nad 2000m za alpinistične začetnike

Izlet v hribe je gotovo ena najlepših izletniških vikend idej, sploh, ker živimo v državi, ki premore malo morje čudovitih gorskih razgledov. Če se s hribi šele spoznavate, pa bi vseeno radi prišli zares visoko, smo našli 7 dvatisočakov, ki so dosegljivi tudi za čiste začetnike.

Hribolazništvo na Vandraj seveda zelo podpiramo in nadvse toplo priporočamo. Vendar pa opozarjamo, da se je v hribe potrebno odpraviti z glavo in predvsem, pravo opremo!

No, ker ni čisto vsak Slovenec ponosen lastnik klinov in derez, smo danes pripravili seznam vrhov, ki se sicer lahko pohvalijo s tisočakom ali dvema, niso pa tako zahtevni, da nanje ne bi mogel zlesti čisto vsak. Poti so prijetne tudi za tiste, ki se s hribi šele spoznavajo. Kljub temu, pa ne boste prikrajšani za čudovite razglede, ki vas čakajo na vrhu.

Viševnik izlet v hribe

Viševnik je verjetno najbolj obiskan dvatisočak v Sloveniji. Če se nanj povzpnete iz Rudnega polja, je kombinacija višine izhodišča in enostavnosti vzpona primerna za čiste začetnike. Za vzpon in spust boste potrebovali skupaj približno 4 ure. Razgled na vrhu pa bo fantastičen!

Stenar

Tudi Stenar se lahko pohvali z višino. Na kar 2501 metru nadmorske višine vas čaka čudovit razgled, ena izmed poti, po kateri lahko pridete do vrha, pa je označena kot lahka. Imenuje se Zadnjica in je primerna tudi za tiste, ki v gorah niste čisto doma. Pot vam bo vzela približno 6 ur, izlet pa si boste gotovo zapisali v lepem spominu. izlet v hribe

Veliki vrh

Veliki vrh je dvatisočak v najdaljšem slovenskem grebenu – Košuti. Z Vrha boste občudovali čudovit razgled na osrednje Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe in del Julijskih Alp.

Mala Mojstrovka

Mala Mojstrtovka je zaradi višine, a ne tako zahteve poti, eden najbolj obiskanih vrhov v Julijskih Alpah. Na vrhu prijetne in ravno prav strme poti vas bo pričakal veličasten razgled. V oči boste tam namreč lahko ujeli Veliko Mojstrovko, Mangart, Slemenovo špico, Ponce, Škrlatico in Prisank.

Storžič

Tudi Storžič sega čez dva tisočaka, nahaja pa se na zahodnem delu Kamniško Savinjskih Alp. Z vrha vam bo pogled segel preko Julijskih Alp in Karavank. Odličen pa je tudi pogled s ptičje perspektive na Ljubljansko kotlino.

Stol

Stol je z dobrima dvema tisočakoma najvišji vrh Karavank, kljub temu pa vzpon nanj ni tako zahteven. Po lahko označeni poti se boste na vrh lahko povzpeli že v treh urah. Odlična tura za krasen vikend izlet v naravi, kjer boste malce aktivirali svoje mišice ter prezračili utrujeno glavo.

Ne pozabite, da tudi ob pohodu na nezahtevne hribe, preverite vremensko napoved!

Preberite še: 6 nasvetov za lažje in varnejše potovanje v poletnem času

Foto: Unsplash

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.