Ideja za oddih: Teden v Črni gori s skandinavskim pridihom

V Črni gori se lahko pohvalijo z največ sončnimi dnevi na Jadranu, tu pa lahko doživite tudi čar skandinavskega udobja.

Tokrat bomo raziskali Ulcinj v Črni gori. Mesto, ki se nahaja na jugu jadranske obale, se lahko pohvali s kar 15 kilometri peščenih plaž. Najdaljša izmed njih se imenuje Velika plaža, dolga pa je kar 13 kilometrov. Le dva kilometra od nje najdete čudovit štirizvezdični hotel, kjer vas bodo razvajali v skandinavskem slogu.

Hotel Scandinavian Home of Ulcinj je čudovita in mirna nastanitev za vse tiste, ki si želite kvalitetnega oddiha. Kot pove že ime, je urejen v skandinavskem slogu, navdušuje pa tudi s čudovito teraso.

Rezervirajte čudovit oddih za dve osebi v hotelu Scandinavian Home of Ulcinj ****. 7 nočitev s polpenzionom za dve osebi le 411 evrov!

Po sončenju in kopanju se ob morju prija tudi malce sprehoditi. Ob večeru zato predlagamo sprehod do dva in pol kilometra oddaljenega starega mesta Ulcinj, kjer si lahko ogledate stavbe iz antičnega časa, ljubke majhne ulice in prijetno mestno tržnico.

Če spadate med tiste, ki na dopustu poleg počitku svoj čas radi namenijo tudi raziskovanju, priporočamo obisk turistično zelo popularne Budve. Od Ulcinja je namreč oddaljena približno uro vožnje. Mesto s približno 11.000 prebivalci s svojimi peščenimi plažami privablja turiste od blizu in daleč.

Budva ima bogato zgodovino. Tu so na nekdanjem otočku, ki so ga skozi čas s kopnim spojili peščeni nanosi, živeli celo Stari Grki, kasneje pa tudi Rimljani in avstro-ogrski monarhi. Od 15. stoletja dalje jo obdaja beneški zid, ki so ga prenovili v 17. stoletju in je predvsem znana razgledan točka nad mestom, s katere je mogoče videti daleč naokoli.

Rezervirajte čudovit oddih za dve osebi v hotelu Scandinavian Home of Ulcinj ****. 7 nočitev s polpenzionom za dve osebi le 411 evrov!

Foto: Megabon, Shuttertsock

Preberite še:

Velikanske skalnate roke, ki držijo nov most v Vietnamu

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.