Velikanske skalnate roke, ki držijo nov most v Vietnamu

Vietnam je bogatejši za nov most, ki ga podpirajo velikanske skalnate roke.

Kot piše National Geographic, so pred kratkim končali z gradnjo novega mostu Cau Vang v Vietnamu, ki v tamkajšnjem jeziku pomeni zlati most. Ta je čez noč postal prava atrakcija, a pozornost bolj kot zlata barva zbujata dve velikanski roki, ki ga podpirata štrleč iz skale. Celotna konstrukcija je namreč res nekaj posebnega, saj je videti kot prizor iz kakšnega znanstveno fantastičnega pustolovskega filma.

Cau Vang so zgradili blizu mesta Da Nang v osrčju Vietnama ter tako dodali še en velik razlog, da čim prej obiščete to čudovito državo. Most se dviguje nad vrtovi Thien Thai, ki so v sklopu resorta Bà Nà Hills. Slednjega so odprli francoski kolonisti že leta 1919, danes pa se lahko pohvali s kar 200 vilami, alpskim vlakcem smrti in najdaljšo neprekinjeno enosmerno gondolo na svetu, ki je zapisana tudi v Guinessovi knjigi rekordov.

Novo svetovno čudo

Most se razteza kar 1371 metrov nad tlemi ter je dolg kar 152 metrov. Gromozanske roke, ki ga podpirajo, so videti kot, da bi bile zgrajene že pred več stoletji. Stroški izgradnje mostu naj bi znašali približno dva milijona dolarjev. Zgrajen je bil predvsem zato, da bi privabljal turiste na ta konec države. Kar je precej nenavadno je, da se pod projekt ni podpisalo nobeno odmevno arhitekturno ime, sicer pa je most delo vietnamske krajinske družbe TA Corporation.

NE SPREGLEJTE: 12 uporabnih nasvetov za tiste, ki vas vleče v Vietnam

Foto: Shutterstock, Instagram

Preberite še: Nizkocenovci: Zakaj z nizkocenovnimi prevozniki lahko letimo tako poceni?

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.