Ideja za oddih: Terme Naftalan – edinstvena izkušnja pri naši sosedih

Na svetu obstajajo samo dvoje terme z naravnim nahajališčem zdravilne nafte in posebno slano termomineralno vodo.  In ene so v naši bližini! Terme Naftalan so po dolgih letih izključno zdraviliške dejavnosti končno odprte za vse goste! 

Edinstvene v Evropi

Terme Naftalan so zdravstveni fenomen. Nahajališče zdravilne nafte je edino takšno v Evropi in drugo na svetu. Zdravilišče stoji južno od Zagreba in je bilo do sedaj odprto izključno za zdraviliško dejavnost. Letos pa se je odprlo tudi za turizem. Sedaj lahko zdravilne učinke naftalana, o katerih je pisal že slavni Marko Polo, preizkusi vsak. 

Terme Naftalan

V na novo zgrajenem kompleksu Naftalana so uporabnikom na razpolago trije notranji bazeni – plavalni, rekreativni in hidromasažni. Temperatura vode je od 27 do 32 °C, tako da pričakujte sprostitev in ugodje. Zračno, odprto, zdravilno, edinstveno so besede, ki opišejo kompleks, kjer boste našli vse kar potrebujete za fizično sprostitev in mentalni dopust. 

Nova restavracija in bar vam omogočata uživanje v bogati ponudbi hrane in pijače s posebnim poudarkom na tradicionalni kuhinji. 

Ugodno ponudbo za oddih v Tremah Naftalan s polpenzionom in masažo, najdete TUKAJ.

Legenda o naftalanu

Pred davnimi leti je tu mimo šla karavana, namenjena na pot po Svilni poti. Ena od kamel se je od izčrpanosti in bolezni zgrudila. Ker trgovci niso vedeli, kako ji pomagati, so jo postavili v senco ob oazi, ki ji je kraljevalo širno črno jezero. Šibka kamela se ni mogla obdržati na nogah, spotaknila se je in zdrsnila v globoko jezero. 

Ko so se trgovci nekaj mesecev kasneje po isti poti vračali domov, jih je čakalo presenečenje. V oazi, v senci ob velikem jezeru, jih je pričakala popolnoma zdrava, živahna in brezskrbna kamela. trgovci so zaključili, da jo je moralo pozdraviti jezero. Zato so nekaj temne tekočine vzeli domov. Ko so se prepričali o njenih zdravilnih učinkih, so jo začeli prodajati tudi na sejmih. Poimenovali so ji naftalan. 

Ivanić – Grad

Poleg edinstvenih term priporočamo tudi sprehod po mestecu Ivanuć – Grad, ki nosi polno zgodovine in kulture. Več si poglejte v videu. Prepričani smo, da se boste zaljubili!

Za ugoden oddih v Termah naftalan preverite TO PONUDBO! 

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Ideja za oddih: Trakošćan, eden najlepših gradov na Hrvaškem

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.