Sprehod po prazničnem Velenju

Praznično Velenje je čarobno. V sklopu projekta Čarobni december se zvrstijo praznično obarvani dogodki, ki jih v zadnjem mesecu leta prirejajo različni organizatorji.

Od Bele dežele do Palčkov Iskalčkov

Velenje se je decembra spremenilo v pravljico. Obiščlite Belo deželo, kjer vas čakajo bele hišice, razigrani otroci in živali, ki spadajo v zimski letni čas. Sprehodite se po poti sedmih palčkov, ki so postavljeni v ožjem središču mesta in opominjajo na prave vrednote prazničnega časa. Ustavite se v prazničnem gozdičku, kjer lahko prisluhnete prazničnim napevom in v nabiralnik dobrih misli in želja vrzite svojo pozitivno misel. Okoli Velenja – na okoliških hribih in po dolini – vas pričakujejo posebne smrečice z lepimi željami in QR kodami, ki vam bodo pričarale posebno vzdušje.

Bogat prazničen program

Žal je ob pogledu na sicer zelo bogat program zaslediti več zapisov ODPOVEDANO. Za aktualne informacije spremljajte spletno stran Festivala Velenje TUKAJ.

Velenje skozi oči domačinke Nike Britovšek

Praznična okrasitev mest me nikoli ne pusti ravnodušne, pa čeprav je vsako leto podobna. Tako je lepo, posebno in čarobno. Letos je Bine (sin) 14 dni prosil, da gremo v mesto pogledat veliko smreko. Ko so jo postavljali, so šli z vrtcem ravno mimo. Zaradi selitve nam nikakor ni takoj uspelo, ampak, ko smo le našli čas, smo prišli na Titov trg ravno v trenutku, ko so se lučke prižgale. Ali si predstavljate to navdušenje?  Še jaz sem se počutila, kot da imam spet 8 let. Velenje je elo lepo okrašeno. Pred galerijo igra praznična glasba, kar da vsemu skupaj še večji praznični pridih. Če se peljete mimo, se ustavite in si pojdite pogledat. Verjamem, da bo teh par minut ustvarilo krasne spomine.” – Nika Britovšek, Mommy creates blog

Niko Britovšek lahko spremljate tudi na njenem Instagram profilu TUKAJ

Za več idej, kam po zimsko idilo in odlične nastanitve (tudi na turistične bone) po izjemni ceni, obiščite TO povezavo. 

 

Foto: Nika Britovšek

PREBERITE ŠE: Na sprehodu po praznično okrašenima Mariboru in Lendavi

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.