Sprehod po prazničnem Velenju

Praznično Velenje je čarobno. V sklopu projekta Čarobni december se zvrstijo praznično obarvani dogodki, ki jih v zadnjem mesecu leta prirejajo različni organizatorji.

Od Bele dežele do Palčkov Iskalčkov

Velenje se je decembra spremenilo v pravljico. Obiščlite Belo deželo, kjer vas čakajo bele hišice, razigrani otroci in živali, ki spadajo v zimski letni čas. Sprehodite se po poti sedmih palčkov, ki so postavljeni v ožjem središču mesta in opominjajo na prave vrednote prazničnega časa. Ustavite se v prazničnem gozdičku, kjer lahko prisluhnete prazničnim napevom in v nabiralnik dobrih misli in želja vrzite svojo pozitivno misel. Okoli Velenja – na okoliških hribih in po dolini – vas pričakujejo posebne smrečice z lepimi željami in QR kodami, ki vam bodo pričarale posebno vzdušje.

Bogat prazničen program

Žal je ob pogledu na sicer zelo bogat program zaslediti več zapisov ODPOVEDANO. Za aktualne informacije spremljajte spletno stran Festivala Velenje TUKAJ.

Velenje skozi oči domačinke Nike Britovšek

Praznična okrasitev mest me nikoli ne pusti ravnodušne, pa čeprav je vsako leto podobna. Tako je lepo, posebno in čarobno. Letos je Bine (sin) 14 dni prosil, da gremo v mesto pogledat veliko smreko. Ko so jo postavljali, so šli z vrtcem ravno mimo. Zaradi selitve nam nikakor ni takoj uspelo, ampak, ko smo le našli čas, smo prišli na Titov trg ravno v trenutku, ko so se lučke prižgale. Ali si predstavljate to navdušenje?  Še jaz sem se počutila, kot da imam spet 8 let. Velenje je elo lepo okrašeno. Pred galerijo igra praznična glasba, kar da vsemu skupaj še večji praznični pridih. Če se peljete mimo, se ustavite in si pojdite pogledat. Verjamem, da bo teh par minut ustvarilo krasne spomine.” – Nika Britovšek, Mommy creates blog

Niko Britovšek lahko spremljate tudi na njenem Instagram profilu TUKAJ

Za več idej, kam po zimsko idilo in odlične nastanitve (tudi na turistične bone) po izjemni ceni, obiščite TO povezavo. 

 

Foto: Nika Britovšek

PREBERITE ŠE: Na sprehodu po praznično okrašenima Mariboru in Lendavi

 

Ta vikend v Velenju že 32. Pikin festival (+ ideja za nočitev, kjer 2 otroka bivata GRATIS)

Med 10. in 15. septembrom bo v središču Velenja potekal že 32. Pikin festival, ki je vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven. Za piko na i smo poiskali še posebno nastanitev v bližini, kjer 2 otroka bivata gratis! 

32. Pikin festival: Igra za vse

Na uradni spletni strani festivala so zapisali: “Čeprav je festival še vedno mini, bodo doživetja, ki jih pripravlja Pika, absolutno maksi. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega festivala Igra za vse. Pričakujemo vas z novimi in starimi igrami, z novimi in starimi upi in pričakovanji. Z zvoki in barvami odrov, razstavišč in pouličnih vragolij vas bomo popeljali na nepozabno avanturo igrivih dogodivščin!

Festival bomo odprli v petek popoldan s Pikin prihodom v mesto. Sledil bo pester vikend, namenjen obiskom družin iz vse Slovenije. V barvitem svetu kulture in umetnosti se bomo igrivo zabavali na Titovem trgu in na mestnem otroškem igrišču, kjer bomo lahko prisluhnili različnim koncertom, gledališkim, uličnim in lutkovnim predstavam, ustvarjali bomo v delavnicah, plesali in se dobro igrali. V času festivala bodo odprta številna mestna razstavišča in kino.”

Za program in več informacij, kliknite TUKAJ.

Tudi na Pikinem festivalu pogoj PCT

Na Pikinem festivalu je letos obvezen pogoj PCT in uporaba mask.

Pikin festival skozi oči domačinke Nike Britovšek: “To je posebna prireditev, o kateri potiho sanjamo celo leto.”

“Pikin festival me spremlja že celo življenje. Saj ni čudno, če je pred vrati že 32. po vrsti! V naše mesto se ponovno vrača Pika Nogavička, Velenje bo zaživelo, kot vsako leto in mi že komaj čakamo. V petek, 10.9. ob 17. uri bo otvoritev s skupino Čuki, ki vedno naredijo žur za naše najmlajše. Midva sva otroka do zdaj peljala vsako leto. To je res posebna prireditev, o kateri po tihem sanjamo celo leto. Blizu prireditvenega prostora Vista na Velenjskem jezeru, kjer je bivše prizorišče prireditve, je Vila Čiračara in večkrat, ko smo tam, gremo pogledat, če je Pika že prišla, ji zapojemo pesmico in jo kličemo. Letos je sicer novost, zaradi katere se ga žal marsikatera družina ne bo mogla udeležiti – PCT pogoj. Bomo videli, mogoče se kaj spremeni in se mogoče vsi skupaj vseeno vidimo. Dogajanje bom objavljala tudi na svojem Instagramu.”

PREBERITE ŠE: Golte: Jesenski družinski oddih v naravi

Foto: Nika Britovšek

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.