Ta vikend v Velenju že 32. Pikin festival (+ ideja za nočitev, kjer 2 otroka bivata GRATIS)

Med 10. in 15. septembrom bo v središču Velenja potekal že 32. Pikin festival, ki je vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven. Za piko na i smo poiskali še posebno nastanitev v bližini, kjer 2 otroka bivata gratis! 

32. Pikin festival: Igra za vse

Na uradni spletni strani festivala so zapisali: “Čeprav je festival še vedno mini, bodo doživetja, ki jih pripravlja Pika, absolutno maksi. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega festivala Igra za vse. Pričakujemo vas z novimi in starimi igrami, z novimi in starimi upi in pričakovanji. Z zvoki in barvami odrov, razstavišč in pouličnih vragolij vas bomo popeljali na nepozabno avanturo igrivih dogodivščin!

Festival bomo odprli v petek popoldan s Pikin prihodom v mesto. Sledil bo pester vikend, namenjen obiskom družin iz vse Slovenije. V barvitem svetu kulture in umetnosti se bomo igrivo zabavali na Titovem trgu in na mestnem otroškem igrišču, kjer bomo lahko prisluhnili različnim koncertom, gledališkim, uličnim in lutkovnim predstavam, ustvarjali bomo v delavnicah, plesali in se dobro igrali. V času festivala bodo odprta številna mestna razstavišča in kino.”

Za program in več informacij, kliknite TUKAJ.

Tudi na Pikinem festivalu pogoj PCT

Na Pikinem festivalu je letos obvezen pogoj PCT in uporaba mask.

Pikin festival skozi oči domačinke Nike Britovšek: “To je posebna prireditev, o kateri potiho sanjamo celo leto.”

“Pikin festival me spremlja že celo življenje. Saj ni čudno, če je pred vrati že 32. po vrsti! V naše mesto se ponovno vrača Pika Nogavička, Velenje bo zaživelo, kot vsako leto in mi že komaj čakamo. V petek, 10.9. ob 17. uri bo otvoritev s skupino Čuki, ki vedno naredijo žur za naše najmlajše. Midva sva otroka do zdaj peljala vsako leto. To je res posebna prireditev, o kateri po tihem sanjamo celo leto. Blizu prireditvenega prostora Vista na Velenjskem jezeru, kjer je bivše prizorišče prireditve, je Vila Čiračara in večkrat, ko smo tam, gremo pogledat, če je Pika že prišla, ji zapojemo pesmico in jo kličemo. Letos je sicer novost, zaradi katere se ga žal marsikatera družina ne bo mogla udeležiti – PCT pogoj. Bomo videli, mogoče se kaj spremeni in se mogoče vsi skupaj vseeno vidimo. Dogajanje bom objavljala tudi na svojem Instagramu.”

PREBERITE ŠE: Golte: Jesenski družinski oddih v naravi

Foto: Nika Britovšek

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.